Log in

ΤΡΑΠΕΖΕΣ

Τρ. Κύπρου: Φαβορί η Apollo για χαρτοφυλάκιο NPEs

Στην τελική ευθεία εισέρχεται, όπως όλα δείχνουν, ο διαγωνισμός πώλησης για μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα της Τράπεζας Κύπρου, ονομαστικής αξίας 5 δισ. ευρώ (project Helix).

Σύμφωνα με πληροφορίες, φαβορί για να αναδειχθεί προτιμητέος επενδυτής και να πάρει περίοδο αποκλειστικής διαπραγμάτευσης είναι η Apollo Global Management, καθώς η δεσμευτική της

...
 • 0

Αμελητέα η ελληνική τραπεζική έκθεση στην Τουρκία

Οι ελληνικές τράπεζες δέχονται ισχυρό πλήγμα με αφορμή τις εξελίξεις στην Τουρκία, την κατάρρευση της λίρας και των φόβων που υπάρχουν για το τουρκικό τραπεζικό σύστημα.

Οι φόβοι για πιθανή μετάσταση στη χώρας μας, αλλά και σε άλλα ευρωπαϊκά κράτη και η πίεση στα ιταλικά ομόλογα δείχνουν ικανά να συνεχίσουν να επηρεάζουν έντονα αρνητικά τις εγχώριες

...
 • 0

Πειραιώς: Περισσότερες πωλήσεις «κόκκινων» δανείων

Το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε περισσότερες πωλήσεις «κόκκινων» δανείων, φέτος, εξετάζει η Τράπεζα Πειραιώς, στοχεύοντας να στείλει έμπρακτο μήνυμα σε επόπτη και αγορές για την αποφασιστικότητά της να μειώσει το απόθεμα των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων, ενισχύοντας, ταυτόχρονα, την κεφαλαιακή της επάρκεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η τράπεζα ολοκληρώ

...
 • 0

Ελληνική Τράπεζα: Συμφωνία εγγραφής με Emma Alpha στην ΑΜΚ

Η Ελληνική Τράπεζα ανακοίνωσε πως έχει συνάψει συμφωνία εγγραφής με την Emma Alpha, η οποία έχει δεσμευτεί να εγγραφεί για μετοχές για το συνολικό ποσό των €50 εκατομμυρίων για τις οποίες δεν θα γίνει εγγραφή από μετόχους της Εταιρείας στην επερχόμενη έκδοση δικαιωμάτων.

Όπως έχει ανακοινωθεί προηγουμένως, η έκδοση δικαιωμάτων αποτελεί μέρος της προ

...
 • 0

Το δύσκολο στοίχημα των «ανοικτών αγορών» για τις τράπεζες

Στα 15 δισ. ευρώ ανέρχεται η ρευστότητα που έχουν αντλήσει οι ελληνικές τράπεζες από την διατραπεζική αγορά repos και περίπου 2 δισ. ευρώ από ενέχυρα όπως τιτλοποιημένα δάνεια και καλυμμένες ομολογίες.

Το στοίχημα εφεξής είναι, σύμφωνα με τραπεζικές πηγές, η περαιτέρω αύξηση της ρευστότητας μέσω της διατραπεζικής με εργαλεία τα ενέχυρα που επιστρέφο

...
 • 0

Τράπεζες: Τα κρίσιμα ραντεβού του Σεπτεμβρίου

Κρίσιμα ραντεβού με μια σειρά από μεγάλες επιχειρήσεις περιμένουν τις τράπεζες από τον Σεπτέμβριο καθώς το μέτωπο της εξυγίανσης υπερδανεισμένων, πλην όμως βιώσιμων εταιρειών εξελίσσεται με αργούς ρυθμούς, παρά τη μεγάλη σημασία που έχει για την οικονομία.

Τα τελευταία στοιχεία της ΤτΕ, δείχνουν ότι έχει βελτιωθεί η συνεργασία των τραπεζών για την α

...
 • 0

Ερχονται τραπεζικά πωλητήρια σε 5.000 ακίνητα

Στην πώληση 5.000 ακινήτων, με την μορφή πακέτων ανά τράπεζα, αναμένεται να προχωρήσουν μέσα στους επόμενους 12 μήνες οι ελληνικές τράπεζες. Η κίνηση έρχεται σε μια προσπάθεια να ευθυγραμμιστούν με τις εντολές που έχουν λάβει από τις εποπτικές αρχές βάσει των οποίων δεν πρέπει να διακρατούν για μεγάλο χρονικό διάστημα τα ακίνητα στα χαρτοφυλάκιά το

...
 • 0

Τράπεζες: Νέο κάλεσμα για εθελοντικές παραδόσεις ακινήτων

Την ύστατη λύση της εθελοντικής παράδοσης του ακινήτου που συνδέεται με κόκκινο καταγγελμένο στεγαστικό ή εταιρικό δάνειο επιστρατεύουν οι τράπεζες με στόχο μια «φιλική διευθέτηση», ένα βήμα πριν βγει το ακίνητο στον πλειστηριασμό. Πρόκειται σύμφωνα με τους τραπεζίτες για την τελευταία ευκαιρία που θα δοθεί σε χιλιάδες δανειολήπτες καθώς το 2019 τα

...
 • 0

Πώς βλέπουν οι τραπεζίτες το τέλος του waiver

Την επόμενη ημέρα μετά το waiver σκιαγραφούν οι ελληνικές τράπεζες, χαιρετίζοντας από τη μία πλευρά το άνοιγμα στις αγορές και συνειδητοποιώντας από την άλλη, τι μπορεί να σημαίνει αυτό από πλευράς άντλησης κεφαλαίων, αλλά και κόστους, ειδικά όταν ακόμη είμαστε μακριά ως χώρα από την αναβάθμισή μας στο ΒΒΒ από τους ξένους οίκους.

Όπως εξηγούν στο Εu

...
 • 0

Πειραιώς: Δέσμη δράσεων υπέρ των πυρόπληκτων

Η Τράπεζα Πειραιώς, συμμετέχοντας στην προσπάθεια αποκατάστασης των υποδομών και του περιβάλλοντος στις πληγείσες από τις φονικές πυρκαγιές περιοχές, ανακοινώνει δέσμη δράσεων και πρωτοβουλιών με στόχο την ανακούφιση των πυροπαθών και των οικογενειών τους, πέρα από τα μέτρα στήριξης που ανακοίνωσε πρόσφατα η Ελληνική Ένωση Τραπεζών.

Στην κατεύθυνση

...
 • 0

ETE: Τον Οκτώβριο η πώληση «κόκκινων» δανείων με εξασφάλιση

Για τους τελευταίους μήνες του έτους μετατίθεται η έναρξη του διαγωνισμού πώλησης από την Εθνική μη εξυπηρετούμενων δανείων μικρομεσαίων επιχειρήσεων, τα οποία διαθέτουν εξασφαλίσεις επί ακινήτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Εθνική θα περιμένει την ωρίμανση της διαδικασίας, που τρέχει η Alpha για χαρτοφυλάκιο με αντίστοιχα χαρακτηριστικά (project Jupi

...
 • 0

Ποιοι διεκδικούν «κόκκινα» δάνεια 800 εκατ. της Alpha

Πέντε επενδυτές, πέρασαν στην επόμενη φάση του διαγωνισμού (project Jupiter), που τρέχει για λογαριασμό της Alpha Bank η Citigroup και αφορά στην πώληση χαρτοφυλακίου με εξασφαλισμένα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, ονομαστικής αξίας 800 εκατ. ευρώ καθώς και ανακτημένα ακίνητα αξίας 54 εκατ. ευρώ.

Παρότι τράπεζα και σύμβουλος πώλησης αρνούνται να παράσχου

...
 • 0

Στην doBank η διαχείριση κόκκινων δανείων 1,8 δισ. ευρώ

Οι τέσσερις συστημικές Τράπεζες (Alpha Bank, Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, Eurobank και Τράπεζα Πειραιώς) προέβησαν την 31.07.2018 στη σύναψη μιας καινοτόμου για τα διεθνή δεδομένα συμφωνίας συνεργασίας με την κορυφαία εξειδικευμένη διαχειρίστρια εταιρία δανείων doBank S.p.A (doBank).

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της Εθνικής Τράπεζας «η συμφωνία

...
 • 0

ΕΤΕ: Εχει «τράτο» για νέο διαγωνισμό πώλησης της Εθνικής Ασφαλιστικής

Την εναλλακτική δυνατότητα να κηρύξει άγονο τον εν εξελίξει διαγωνισμό πώλησης της Εθνικής Ασφαλιστικής και να τρέξει νέα διαδικασία, εφόσον χρειαστεί, θα έχει, όπως όλα δείχνουν η Εθνική Τράπεζα.

Σύμφωνα με θεσμικούς παράγοντες, δεν υπάρχει πίεση προκειμένου να κλείσει η πώληση άμεσα. Στον αντίποδα, με δεδομένη την πρόοδο στην υλοποίηση του πλάνου

...
 • 0

ΔΝΤ: Τέλος στο σενάριο των 10 δισ. ευρώ για τις τράπεζες

Την ανάγκη επιθετικότερης μείωσης των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων (NPEs) μέσω διαγραφών, πλειστηριασμών αλλά και μακροπρόθεσμου ορίζοντα ρυθμίσεων, τονίζει στην Έκθεσή του για την ελληνική οικονομία το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και αφήνει σαφείς «αιχμές» για τα πρόσφατα stress test. Ωστόσο, για πρώτη φορά μετά από χρόνια το Διεθνές Νομισματικό Τ

...
 • 0

Credit Suisse: Αύξηση 114% στα καθαρά κέρδη β' τριμήνου

Καθαρά κέρδη ύψους 647 εκατ. ελβετικών φράγκων, αυξημένα κατά 114% σε ετήσια βάση και σημαντικά υψηλότερα από τα 550 εκατ. φράγκα που ανέμεναν οι αναλυτές, ανακοίνωσε για το β’ τρίμηνο η Credit Suisse.

Ωστόσο, οι επιδόσεις της τράπεζας ήταν λίγο χαμηλότερες από αυτές του α’ τριμήνου, όταν είχε εμφανίσει καθαρά κέρδη 694 εκατ. ελβετικών φράγκων, όπως

...
 • 0

Attica Bank: Ψηλότερα ο πήχης με τη νέα τιτλοποίηση

Όταν η νυν διοίκηση της Attica Bank ετοιμαζόταν να προχωρήσει στην πρώτη ανάθεση διαχείρισης για μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα, που είχαν εν τω μεταξύ τιτλοποιηθεί, έκανε λόγο για «πρωτοποριακή συναλλαγή», η οποία θα τύγχανε αντιγραφής.

Χρειάστηκε να περάσουν 14 μήνες για να έρθει η αντιγραφή όχι από άλλη εγχώρια τράπεζα, αλλά από την ίδια την Attica.

...
 • 0

Ανάπτυξη 1,8-2% φέτος βλέπει η Eurobank

Η Διεύθυνση Οικονομικής Ανάλυσης και Έρευνας Διεθνών Κεφαλαιαγορών της Eurobank εξέδωσε σήμερα το δεύτερο τεύχος της Επιθεώρησης Οικονομία & Αγορές για το 2018. Η έκδοση φιλοξενεί έκθεση με τίτλο: «Η Ελληνική Οικονομία: Ενδιάμεση Έκθεση για το 2018».

Συγγραφείς της μελέτης είναι οι: Δρ. Τάσος Αναστασάτος - Group Chief Economist της Eurobank, Δρ

...
 • 0

Αναβάθμισε το outlook για τις τράπεζες η Moody's

Σε θετικό από σταθερό αναβάθμισε το outlook του ελληνικού τραπεζικού συστήματος η Moody's, εκτιμώντας ότι τα ρίσκα χρηματοδότησης και ενεργητικού των ελληνικών τραπεζών θα βελτιωθούν τους επόμενους 12-18 μήνες, εν μέσω βελτιούμενου αλλά ακόμη προβληματικού λειτουργικού περιβάλλοντος.

Η Moodys εκτιμά ότι η ελληνική οικονομία θα διατηρήσει το θετικό τ

...
 • 0

ΤΜΕΔΕ: Στηρίζουμε και θα στηρίξουμε τις προσπάθειες της Attica Bank

Η δημιουργία και η διασφάλιση του εγγυοδοτικού και πιστοδοτικού χαρακτήρα του Τ.Μ.Ε.Δ.Ε. αποτέλεσε σημαντική επιτυχία και κατάκτηση για την ανάπτυξη και τη στήριξη του κλάδου των Μηχανικών και του τεχνικού κόσμου, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΤΜΕΔΕ.

Η υλοποίηση της απόφασης της Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ.

...
 • 0

Attica Bank: Στο 46,16% το ποσοστό του ΕΦΚΑ

Η Attica Bank γνωστοποίησε ότι στις 27.07.2018 μεταβιβάστηκαν 95.606.341 κοινές μετοχές της Τράπεζας, από το χαρτοφυλάκιο του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (Ε.Φ.Κ.Α.), στο χαρτοφυλάκιο του Ταμείου Μηχανικών Εργοληπτών Δημοσίων Έργων (Τ.Μ.Ε.Δ.Ε.), σύμφωνα με την Υπουργική Απόφαση αριθμ. Οικ. 33379/2703/15-06-2018 (Φ.Ε.Κ. Β΄2280/15-06-2018).

Μετά

...
 • 0
Subscribe to this RSS feed

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ