sofokleous10.gr

ΕΛΠΕ

Ερωτήματα εγείρει η κίνηση των Τόρις να συνάψουν επιχειρηματική συμφωνία στα Σκόπια

Εκτύπωση PDF

Ο ηγέτης των Τόρις, Ντέιβιντ Κάμερον, βρίσκεται στο επίκεντρο επικρίσεων, αναφορικά με τη στάση των Συντηρητικών στην ευρωατλαντική πορεία της ΠΓΔΜ, την ώρα βρετανική εφημερίδα αποκαλύπτει ότι κορυφαίο στέλεχος του κόμματος έκλεισε συμφωνία για την κατασκευή πολυτελούς ξενοδοχείου στα Σκόπια.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Τelegraph, που αναδημοσιεύουν τα Νέα, ο Αντριου Φέλντμαν, κορυφαίο στέλεχος του Συντηρητικού Κόμματος και στενός φίλος του ηγέτη του Ντ. Κάμερον, συμμετέχει σε κονσόρτσιουμ, το οποίο το 2007 κέρδισε συμβόλαιο για την κατασκευή ξενοδοχείου πέντε αστέρων στην ΠΓΔΜ.

Βάσει του δημοσιεύματος, ο Ντέιβιντ Κάμερον, ένθερμος υποστηρικτής της ευρωατλαντικής πορείας των Σκοπίων, τέσσερις μήνες αφότου υπεγράφη η συμφωνία, στην πρώτη επίσημη επίσκεψή του στην Ουάσιγκτον ζήτησε την υποστήριξη των Αμερικανών για την ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Επίσης, τον περασμένο Νοέμβριο είχε τετ-α-τετ συνάντηση με τον Σκοπιανό πρωθυπουργό Νίκολα Γκρούεφσκι, πρόσωπο-κλειδί στη συμφωνία, στην οποία επανέλαβε την υποστήριξή του στην ενσωμάτωση των Σκοπίων στους ευρωατλαντικούς θεσμούς.

Σε ανακοίνωσή τους, οι Τόρις αρνούνται ότι ο Αντριου Φέλντμαν επηρέασε την πολιτική στα Σκόπια, καθώς και ότι ενεπλάκη σε συνάντηση ανάμεσα στον Ντ. Κάμερον και τον Ν. Γκρούεφσκι που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο τον περασμένο Νοέμβριο. Από την πλευρά του, ο Σκοπιανός πρωθυπουργός έχει δεχτεί επικρίσεις από μέλη της αντιπολίτευσης ότι κακώς έδωσε το συμβόλαιο στον Α. Φέλντμαν και μάλιστα σε χαμηλότερη τιμή από την αρχική προσφορά.

Σύμφωνα με την «Daily Τelegraph», o Ν. Γκρούεφσκι ασχολήθηκε προσωπικά με την εν λόγω συμφωνία, ενώ εθεάθη με τον Α. Φέλντμαν στο ακίνητο κατά την τελετή έναρξης των εργασιών.

«Πρόκειται για παράνομη συμφωνία» δήλωσε στη βρετανική εφημερίδα η πρόεδρος του γραφείου της Διεθνούς Διαφάνειας στα Σκόπια, Σλαγκζάνα Τάσεβα. Η Τάσεβα υποστηρίζει οτι η εταιρεία που κέρδισε το συμβόλαιο δεν πληρούσε τους όρους του διαγωνισμού και ότι δεν θα έπρεπε καν να της έχει επιτραπεί να συμμετάσχει σε αυτόν.

 
vodafon
Προσεχώς : Τα golden boys της Σοφοκλεους...

Πίσω από το ταμπλό

Ψηφοφορίες

Ποιος νομίζετε οτι φταίει για την οικονομία μας;
 
Greek news in English
EKTA
Τιμές Συναλ/τος Ε.Κ.Τ.
Νόμισμα EUR 
12-03-2010
USD 1.3657
GBP 0.90860
RON 4.0953
CAD 1.4027
TRY 2.0950
AUD 1.4916
BGN 1.9558
CHF 1.4622
CZK 25.555
DKK 7.4409
JPY 123.84
KRW 1547.83
MXN 17.1955
SEK 9.7285