Log in

TOP STORY

Γερμανοί οικονομολόγοι: Και αν το ευρώ δεν είναι βιώσιμο; Σενάρια τρόμου

Γερμανοί οικονομολόγοι: Και αν το ευρώ δεν είναι βιώσιμο; Σενάρια τρόμου

Την αγωνία τους για την τύχη του ευρώ ένωσαν ξένοι και Γερμανοί οικονομολόγοι στο Βερολίνο. Θεωρούν ότι τώρα που ξεκινά ο διάλογος για μεταρρυθμίσεις στην ΕΕ, πρέπει να αντιμετωπιστεί θεσμικά η έξοδος από το ευρώ.

Την ώρα που οι πολιτικοί συνεχίζουν τις προσπάθειες να θωρακίσουν το ευρώ και να απομακρύνουν και τον τελευταίο κίνδυνο κατάρρευσής του,

...
  • 0

Αναλυτικός οδηγός για εξωδικαστικό και 120 δόσεις

 
Αναλυτικός οδηγός «επιβίωσης» για εξωδικαστικό και 120 δόσεις

Αναλυτικές πληροφορίες για όλα όσα αφορούν στις οφειλές που εντάσσονται στις διαδικασίες του εξωδικαστικού μηχανισμού και της νέας ρύθμισης των 120 δόσεων εξέδωσε για τους ενδιαφερόμενους το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος.

  • 0

Οι στρατηγικές επιλογές της Ευρώπης για το Brexit

EU flag Brexit High Court 684177Εάν μιλήσετε με υπευθύνους χάραξης πολιτικής της ΕΕ θα σας πουν ότι η Βρετανία δεν έχει ακόμη κάνει τις δύσκολες επιλογές για το Brexit. Η συνήθης γραμμή είναι ότι η κυβέρνηση της Τερέζα Μέι προσπαθεί ακόμα να «έχει την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο» - αφήνοντας την ΕΕ, διατηρώντας όμως πολλά από τα οφέλη της ένταξης.

  • 0

Νέα οργή της Δύσης κατά του Πούτιν

putin euΣε ταχεία διαδοχή, η πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας, Τερέζα Μέι, διέταξε την Τετάρτη την αναχώρηση 23 ρώσων διπλωματών αφού οι αρχές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ένας νευρικός παράγοντας χρησιμοποιήθηκε για να δηλητηριάσει έναν πρώην κατάσκοπο και την κόρη του σε βρετανικό έδαφος και στη συνέχεια οι ΗΠΑ επέβαλαν κυρώσεις την Πέμπτη σε ρώσους παράγοντες που ήδη διώκονται από τον σύμβουλο Ρόμπερτ Μιούλερ για την ανάμειξη στην προεκλογική εκστρατεία του 2016.

  • 0

Ο επικίνδυνος πολιτικός γάμος της Γερμανίας

8233992 3x2 700x467Περισσότεροι από πέντε μήνες μετά τις ομοσπονδιακές εκλογές της Γερμανίας τον περασμένο Σεπτέμβριο, μια νέα κυβέρνηση συνασπισμού, η οποία περιλαμβάνει τη Χριστιανοδημοκρατική Ένωση της καγκελάριου Άνγκελα Μέρκελ, το αδελφό κόμμα της Βαυαρίας της CDU, τη Χριστιανοκοινωνική Ένωση (CSU) και το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) έχουν σχηματιστεί. Αλλά δεν υπάρχει λόγος να γιορτάσουμε.

  • 0

Το εισοδηματικό χάσμα της ΕΕ προκαλεί δυσαρέσκεια

510365662Οι αυξανόμενες διαφορές στα εισοδήματα εντός των χωρών της ΕΕ απειλούν να προκαλέσουν πολιτική δυσαρέσκεια και να αμαυρώνουν την επιτυχία της μείωσης του χάσματος μεταξύ των πλουσιότερων και φτωχότερων κρατών του μπλοκ, προειδοποίησε η γενική διευθύντρια της Παγκόσμιας Τράπεζας.

  • 0

Ο Πούτιν δε θα χάσει τις εκλογές, αλλά χάνει τους ρώσους

vladΠριν από έξι χρόνια, όταν ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν κατέβηκε τελευταία φορά σε εκλογές, οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο του UralVagonZavod στο Νίζνι Ταγκίλ προσφέρθηκαν εθελοντικά στην εθνική τηλεόραση να έρθουν στην πρωτεύουσα για να αντιμετωπίσουν τους Μοσχοβίτες που είχαν βγει στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν για τη διαρκή του κυριαρχία.

  • 0

Η αναρχία του bitcoin είναι χαρακτηριστικό, όχι ελάττωμα

 

Bitcoin price bitcoinΤης Elaine Ou--Στην Silicon Valley, οι νεοσύστατες εταιρείες καλούνται να δηλώσουν με σαφήνεια την αποστολή τους. Εάν μια επιχείρηση δεν διαθέτει ένα σαφές σύνολο αξιών που να καθοδηγεί τις αποφάσεις της, επικρατεί η αναρχία. Τέτοια είναι η περίπτωση των blockchains που βρίσκονται στο κέντρο της έκρηξης των κρυπτονομισμάτων. 

  • 0

Nomura:Τα τέσσερα ανοιχτά μέτωπα για την Ελλάδα

marketvolatilityshutterstock 604306196Η τέταρτη και τελευταία αξιολόγηση του προγράμματος έχει ξεκινήσει επίσημα με στόχο να ολοκληρωθεί τον Μάιο, ενώ το Eurogroup στις 21 Ιουνίου 2018 είναι η τελευταία δυνατή προθεσμία.

  • 0

Δολάριο και μετοχές υποχωρούν υπό τον φόβο εμπορικού πολέμου

Δολάριο και μετοχές υποχωρούν υπό τον φόβο εμπορικού πολέμου

Κλυδωνισμούς στις διεθνείς αγορές οι απειλές Τραμπ για επιβολή δασμών ύψους 60 δισ. ευρώ στις εισαγωγές από την Κίνα.

Το δολάριο κινείται κοντά σε χαμηλό εβδομάδας ενώ οι μετοχές στις διεθνείς χρηματιστηριακές αγορές υποχώρησαν σήμερα για δεύτερη συνεχή ημέρα.

Οι χρηματιστηριακές αγορές επιχειρούσαν να ανακάμψουν από τις χθεσινές βαριές απώλειες, βρί

...
  • 0
Subscribe to this RSS feed

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Subscribe to our Newsletter and get the best news every day in your mail!

* Your Email Address:
* Preferred Format:
* Enter the security code shown: