Log in

TOP STORY

Ο Σουλτς κινδυνεύει να κερδίσει την Ευρώπη και να χάσει τη Γερμανία

1 12Οι δύο δεκαετίες του Μάρτιν Σουλτς στις Βρυξέλλες και το Στρασβούργο του έχουν εξασφαλίσει τη φήμη του ντόμπρου υπερασπιστή της Ευρώπης που ήταν υπέρ του να γίνουν περισσότερα για τη βοήθεια των προβληματικών χωρών της ευρωζώνης. Πίσω στη Γερμανία, αυτό είναι ένα μήνυμα που δύσκολα γίνεται αποδεκτό.

 • 0

Γιατί η Ευρώπη προειδοποιεί για το τέλος της «Pax Americana»

libertyΠέρυσι, το κατεστημένο της παγκόσμιας ασφάλειας είχε μια μικρή ανησυχία για την αυξανόμενη απεμπλοκή των ΗΠΑ στο εξωτερικό. Φέτος, η ανησυχία έχει δώσει τη θέση της στη συνειδητοποίηση πως η «φιλελεύθερη παγκόσμια τάξη» - άλλη ονομασία για την Pax Americana – μπορεί να έχει φτάσει στο τέλος της, και πως χρειάζονται νέες ρυθμίσεις ασφαλείας.

 • 0

ΔΝΤ: Aναγκαία η ελάφρυνση χρέους από την αρχή του προγράμματος μίας χώρας

IMFΤους λόγους, για τους οποίους είναι απαραίτητη η ελάφρυνση χρέους από την αρχή του προγράμματος για μία χώρα με μη βιώσιμο χρέος καθώς και ο καθορισμός ρεαλιστικών στόχων του προγράμματος, αναλύουν κορυφαία στελέχη του ΔΝΤ - ο επικεφαλής της Νομικής Διεύθυνσης Σον Χάγκαν, ο οικονομικός σύμβουλος Μορίς Όμπστφελντ και ο Διευθυντής του Ευρωπαϊκού Τμήματος Πόουλ Τόμσεν - σε άρθρο τους στο blog του Ταμείου (iMF direct).

 • 0

Το ελληνικό χρέος και το χτύπημα στην πλάτη

greek crisis 2Ερχόμενος ο Ιούλιος, η Ελλάδα θα χρωστά περίπου 3,8 δισεκατομμύρια ευρώ στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, άλλα 292 εκατομμύρια ευρώ στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, και 1,5 δισεκατομμύρια ευρώ σε ιδιώτες επενδυτές που αγόρασαν ελληνικά ομόλογα που εκδόθηκαν το 2014, λιγότερο από δύο χρόνια μετά την ολοκλήρωση μιας σκληρής αναδιάρθρωσης του προ-κρίσης χρέους της.

 • 0

Εμπόδια παραμένουν στο πρόγραμμα της Ελλάδας

bouli and birds and stuffΟι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων έπεσαν στο χαμηλότερο επίπεδό τους σε σχεδόν έναν μήνα όταν οι πιστωτές έφτασαν σε συμφωνία που θα επιτρέψει στους ελεγκτές του προγράμματος διάσωσης της χώρας να συνεχίσουν τις διαπραγματεύσεις για την εκταμίευση νέας δόσης έκτακτου δανείου.

 • 0

«Βουλιάζει» και η αγορά αυτοκινήτου

agora autoΔεκάδες επιχειρήσεις στον κλάδο της αντιπροσώπευσης και της εμπορίας κατέβασαν ρολά την τελευταία δεκαετία και πολλές έχασαν τις συμβάσεις τους με τις ξένες αυτοκινητοβιομηχανίες ή απέμειναν μόνον με το συνεργείο...

 • 0

Οι κρίσιμες εκλογές της Ευρώπης

european valuesΟι επερχόμενες εκλογές στην Ολλανδία, τη Γαλλία και τη Γερμανία θα διεξαχθούν σε αυτό που είναι ίσως το πιο πυρετώδες πολιτικό περιβάλλον από τη δημιουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 • 0

Οι εφημερίδες υποδέχονται περισσότερους ψηφιακούς συνδρομητές στην εποχή των ψευδών ειδήσεων

online news better optionΓια τις εφημερίδες, το 2016 ήταν μια χρονιά ραγδαίων ανόδων και επώδυνων πτώσεων. Καθώς η έντυπη διαφήμιση μειώθηκε, οι εκδότες και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού αναζωογονήθηκαν από τις συνταρακτικές ειδήσεις γεγονότων όπως το Brexit και η εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ.

 • 0

Τα βρίσκουν Μέρκελ-Λαγκάρντ για την Ελλάδα;

lagarde merkel«Επίκαιρα θέματα στο πλαίσιο της γερμανικής προεδρίας στην ομάδα G20» θα συζητηθούν κατά τη συνάντηση της Α. Μέρκελ με την επικεφαλής του ΔΝΤ Κρ. Λαγκάρτ, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της καγκελαρίας.

 • 0

Τα χρέη που πνίγουν Ιταλία και Ελλάδα αυξάνουν τις ανησυχίες για την τύχη του ευρώ

CnawNhCWcAAOk57Παρ’ ότι οι παγκόσμιες χρηματιστηριακές αγορές ανεβαίνουν, οι ανησυχίες αυξάνονται ανάμεσα στους επενδυτές πως τα προβλήματα χρέους στην Ελλάδα και την Ιταλία θα επιβαρύνουν περισσότερο το ευρώ.

 • 0

Τα ελληνικά ομόλογα έχουν σημασία για τις ευρωπαϊκές αγορές χρέους

bond money stuffΤα ομόλογα διακινούνται ελάχιστα, και οι αγοραστές τους τείνουν να είναι εξαιρετικά εξειδικευμένοι, όμως το δεκαετές χρέος της Ελλάδας είναι περισσότερο σημαντικό απ’ ότι αφήνει να φανεί το μέγεθος της αγοράς.

 • 0

Η Ευρώπη «αγοράζει» χρόνο , η Ελλάδα αγωνιά …

euro crisisΣε μία από τις γνωστές αποφάσεις κατέληξε χθες το Eurogroup σε ό,τι αφορά στη δεύτερη αξιολόγηση του τρίτου μνημονίου, κερδίζοντας χρόνο με το διάβολο να κρύβεται στις λεπτομέρειες.

 • 0
Subscribe to this RSS feed

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Subscribe to our Newsletter and get the best news every day in your mail!

* Your Email Address:
* Preferred Format:
* Enter the security code shown: