Log in

TOP STORY

Χρειάζεται πραγματικά δημοσιονομική και πολιτική ένωση η Ευρώπη;

H01Ο μαχητικός πρώην υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας Γιάννης Βαρουφάκης και η νέμεσή του, ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, βρίσκονταν σε σύγκρουση για το ελληνικό χρέος κατά τη διάρκεια της θητείας του Βαρουφάκη.

  • 0

Οι γερμανοί συμπαθούν τον Μακρόν αλλά όχι τις ιδέες του

FN AA530 MACRON P 20170516125543Οι γερμανοί έχουν έναν νέο ήρωα. Οι πολιτικοί τον βλέπουν ως την ενσάρκωση μιας ιστορικής στιγμής που πρέπει να αδραχθεί και ενός οράματος που πρέπει να αγκαλιαστεί. Εκτός από το γεγονός ότι αυτός ο ήρωας της Γερμανίας δεν είναι Γερμανός: είναι ο Εμανουέλ Μακρόν, ο νεαρός Γάλλος πρόεδρος.

  • 0

Ένα ατελές προσχέδιο για την ευρωζώνη

europe sculpture.gi.topΜε την οικονομία της ευρωζώνης σε θετική πορεία, οι ευρωπαίοι ηγέτες εξέφρασαν μια νέα μεταρρυθμιστικής φιλοδοξία για την ενίσχυση των θεμελίων της νομισματικής ένωσης.

  • 0

Η ιστορία πίσω από την έλλειψη εμπιστοσύνης του Πούτιν στη Δύση

r8Tl6ETVjv10gtC5BLCeKVTd8xtAROZYΜε πολλούς τρόπους, η τρέχουσα δυσάρεστη γεωπολιτική στάση της Ρωσίας μπορεί να ανιχνευθεί σε μια αποφασιστική στιγμή στην πρόσφατη ιστορία: η πεποίθηση ότι η Δύση καταπάτησε τις υποσχέσεις της να μην επεκτείνει τον Οργανισμό Βορειοατλαντικού Συμφώνου προς τα ανατολικά.

  • 0

Το bitcoin και τα ευρωπαϊκά ομόλογα έχουν πολλά κοινά

bitcoin notesΜε όλη τη φασαρία γύρω από το bitcoin, θα μπορούσε να είναι και το νέο παιχνίδι στο τοπικό καζίνο - ζάρια, blackjack και bitcoin. Υπάρχουν τρεις τύποι δραστηριοτήτων που πραγματοποιούνται στη Wall Street: ο τζόγος, η κερδοσκοπία και η επένδυση.

  • 0

Οι Ρεπουμπλικάνοι έχουν τώρα λόγο να πανικοβληθούν

AP 17347155299187 768x573Οι Δημοκρατικοί κέρδισαν μια ειδική εκλογή της Γερουσίας στη βαθιά συντηρητική Αλαμπάμα, περιορίζοντας την πλειοψηφία των Ρεπουμπλικάνων στο σώμα και πιθανόν να δημιουργήσουν πολιτικό πανικό και μάχες μεταξύ φοβισμένων Ρεπουμπλικάνων.

  • 0

Τέσσερις εξελίξεις προς παρακολούθηση στην παγκόσμια οικονομία

global economy 11944623123Μεγάλο μέρος των αγορών επικεντρώθηκε την περασμένη εβδομάδα σε έναν νέο γύρο ρεκόρ - από τον Dow Jones Industrial Average και τον S&P 500 που έκλεισαν την Παρασκευή σε νέα υψηλά επίπεδα, μέχρι το άγριο ράλι του Bitcoin πριν από την επίσημη έναρξη των διαπραγματεύσεων μελλοντικής εκπλήρωσης.

  • 0

Η Γερμανία ζυγίζει επιλογές συνασπισμού ενώ η Ευρώπη περιμένει

aptopix germany election 24574391Η παρακολούθηση της γερμανικής πολιτικής αυτή τη στιγμή μοιάζει δυσάρεστα με το να περιμένεις έναν παγετώνα να σπάσει. Ακούτε δυνατές ρωγμές από καιρό σε καιρό, αλλά δεν φαίνεται να υπάρχει κίνηση. Μέχρι να υπάρξει, και τότε τίποτα δεν είναι όπως πριν.

  • 0

Η Βραζιλία μετατρέπει το φιάσκο της σε νίκη

AboutBrasil Business Brazil Crisis 2015 1Είναι κάποια πράγματα που δεν τα βλέπει κανείς κάθε μέρα. Ορισμένα πρωτοσέλιδα στη Βραζιλία ευθυγραμμίζονται για να δείξουν στη μεγαλύτερη οικονομία της Λατινικής Αμερικής ένα μονοπάτι πίσω στην εμπιστοσύνη - και, ενδεχομένως, να αποκαταστήσουν κάποια από την εμπιστοσύνη του κόσμου στη δημοκρατία.

  • 0
Subscribe to this RSS feed

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Subscribe to our Newsletter and get the best news every day in your mail!

* Your Email Address:
* Preferred Format:
* Enter the security code shown: