Log in

TOP STORY

Το δώρο του Τραμπ στον Μάριο Ντράγκι

arton43381 ad348Εάν οι επενδυτές συνεχίσουν να αγοράζουν το δολάριο χάρη στις προεκλογικές υποσχέσεις του Ντόναλντ Τραμπ και να ενισχύουν την οικονομία των ΗΠΑ, οι συνέπειες θα γίνουν αισθητές και στη Φρανκφούρτη.

  • 0

Ο ΟΗΕ ελπίζει σε μια «τελευταία προσπάθεια» για την Κύπρο

cyprus unΟι συζητήσεις για την επίλυση του επί δεκαετίες διχασμού της Κύπρου ολοκληρώθηκαν χωρίς συμφωνία την Πέμπτη, αλλά με σχέδια για τους αξιωματούχους να συναντηθούν ξανά στις 18 Ιανουαρίου, για να αντιμετωπίσουν το δύσκολο ερώτημα της ασφάλειας, προτού γίνει μια νέα προσπάθεια εύρεσης μιας πολιτικής συμφωνίας.

  • 0

Moody's : Κίνδυνος στάσης πληρωμών τον Ιούλιο

moodysjpg 20140714100356997Ως «πιστωτικά αρνητική» χαρακτηρίζει τη νέα ένταση μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών η Moody's εκτιμώντας ότι θα έχει σαν αποτέλεσμα την καθυστέρηση της ολοκλήρωσης της β' αξιολόγησης και της εκταμίευσης περίπου 6,1 δισ ευρώ απ' τον ESM. Όπως προειδοποιεί μάλιστα μία τέτοια καθυστέρηση αυξάνει τους κινδύνους για την εξόφληση ομολόγων τον Ιούλιο του 2017.

  • 0

Τα μεγάλα ονόματα που θα πάνε στο Νταβός

davos wefΠερίπου 3.000 ηγέτες, αξιωματούχοι και στελέχη από το χώρο της πολιτικής, της οικονομίας, των επιχειρήσεων και της επιστήμης αναμένεται να συγκεντρωθούν από τις 17 έως τις 20 Ιανουαρίου στο χιονισμένο Νταβός της Ελβετίας για την ετήσια συνάντηση του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ.

  • 0

Κύπρος:Το δίκιο του ισχυρού

cyprus wallΣτην ανθρώπινη ιστορία είναι άπειρα τα παραδείγματα επιβολής του «δικαίου του ισχυρότερου» σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης.

  • 0

Ψευδής αυγή στην Αμερική

america obama stuffΟι αγορές περιμένουν μεγάλα πράγματα από την προεδρία του Ντόναλντ Τραμπ, τουλάχιστον κρίνοντας από τα μακροπρόθεσμα αμερικανικά επιτόκια.

  • 0

Μαρκ Κάρνεϊ: η ΕΕ έχει περισσότερα να χάσει από ένα σκληρό Brexit

carney markΗ ΕΕ έχει περισσότερα να χάσει από το Brexit απ’ ότι το Ηνωμένο Βασίλειο, είπε ο κυβερνήτης της Τράπεζας της Αγγλίας, καθώς παραδέχτηκε πως η βρετανική οικονομία θα αψηφίσει τις δικές του δυσοίωνες προβλέψεις και θα αναπτυχθεί με ταχύτερο ρυθμό απ’ ότι αναμενόταν.

  • 0

«Μαύρες» εκπτώσεις»:Μπούμεραγκ για δημόσια έσοδα και τράπεζες το πλαστικό χρημα;

Plastic MoneyΣε μπούμερανγκ με ανεξέλεγκτες επιπτώσεις για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα κινδυνεύει να εξελίχθη φαινομενικά σωστός χειρισμός του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης για συναλλαγές  μέσω πιστωτικών και χρεωστικών καρτών.

  • 0

Μακρόν: Μπορεί να μην υπάρχει ευρώ σε δέκα χρόνια

emmanuel macronΤο ευρώ μπορεί να μην υπάρχει σε δέκα χρόνια εάν το Παρίσι και το Βερολίνο δεν καταφέρουν να ενισχύσουν την ένωση του κοινού νομίσματος, είπε την Τρίτη ο υποψήφιος για τη γαλλική προεδρία Εμανουέλ Μακρόν, προσθέτοντας πως το παρόν σύστημα ευνοεί τη Γερμανία σε βάρος των πιο αδύναμων κρατών-μελών.

  • 0
Subscribe to this RSS feed

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Subscribe to our Newsletter and get the best news every day in your mail!

* Your Email Address:
* Preferred Format:
* Enter the security code shown: