Log in

ΣΟΦΟΚΛΕΟΥΣ 10

Ισορροπημένο κλείσιμο για το ΧΑ

xaaaaaΧωρίς μεταβολές στην τελευταία συνεδρίαση έκλεισε την εβδομάδα το Χρηματιστήριο Αθηνών, ανεβαίνοντας οριακά και σημειώνοντας αύξηση στον όγκο των συναλλαγών.

 • 0

Τα ομόλογα ωθούν ξανά το ΧΑ

xaaaaaΟύριος άνεμος από την αγορά των ομολόγων κίνησε σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο έκλεισε τη συνεδρίαση με σημαντική άνοδο.

 • 0

Ασκήσεις ισορροπίας στο ΧΑ

xaaaaaΧωρίς μεταβολές έκλεισε η σημερινή συνεδρίαση στη Χρηματιστήριο Αθηνών, η οποία πραγματοποιήθηκε σε υποτονικό κλίμα και με χαμηλή συναλλακτική δραστηριότητα.

 • 0

Δευτεριάτικη μελαγχολία στο ΧΑ

xaaaaaΜε το... αριστερό ξεκίνησε η εβδομάδα για το Χρηματιστήριο Αθηνών, με την πρώτη συνεδρίαση να πραγματοποιείται με περιορισμένες συναλλαγές και να κλείνει με αρνητικό πρόσημο.

 • 0

Ομολογιακή αισιοδοξία στο ΧΑ

xaaaaaΜε μοχλό το ομολογιακό ράλι, το Χρηματιστήριο Αθηνών σημείωσε σήμερα μια ισχυρή άνοδο, ανακτώντας ξανά τις 740 μονάδες. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου υποχωχώρησε στο 4,55%, δημιουργώντας έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον για τις τραπεζικές μετοχές.

 • 0

Ήπια άνοδος σε άτονο κλίμα στο ΧΑ

xaaaaaΜικρή άνοδο εν μέσω περιορισμένων συναλλαγών και υποτονικών διακυμάνσεων πραγματοποίησε σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών, ανακόμπτωντας το αρνητικό σερί.

 • 0

Συνεχίζει την κάθοδο το ΧΑ

xaaaaaΣυνεχίζει την καθοδική του πορεία το Χρηματιστήριο Αθηνών, πέφτοντας κάτω από τις 730 παρά τα κέρδη κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης.

 • 0

Ενδίδει στις πιέσεις το ΧΑ

xaaaaaΕνέδωσε στις ρευστοποιητικές τάσεις το Χρηματιστήριο Αθηνών στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας, ύστερα από επτά θετικά κλεισίματα στα οποία είχε συγκεντρώσει συνολικά κέρδη 3,96%.

 • 0

Στο πράσινο κλείνει η εβδομάδα στο ΧΑ

xaaaaaΣε θετική νότα έκλεισε η εβδομάδα στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με τις τραπεζικές μετοχές να υπεραποδίδουν στην τελευταία συνεδρίαση, υπερκαλύπτοντας την πτώση σε αρκετές δεικτοβαρείς μετοχές.

 • 0

Πιο μετρημένη άνοδος στο ΧΑ

xaaaaaΣυνεχίζει ανοδικά το Χρηματιστήριο Αθηνών, αν και πιο συγκρατημένα στη σημερινή συνεδρίαση, με την αγορά να αγγίζει τις 740 μονάδες.

 • 0

Αισιοδοξία λόγω swap στο ΧΑ

xaaaaaΕνισχυμένο το κλίμα σήμερα στο Χρηματιστήριο Αθηνών, χάρη στη θετική εξέλιξη των ομολογιακών swap. Η αγορά αισιοδοξεί για επικείμενη τεχνική συμφωνία μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών τις επόμενες ημέρες, οδηγούμενη σε αρκετά υψηλότερα επίπεδα.

 • 0

Ήπια άνοδος στο ΧΑ

xaaaaaΜε μετρημένη αισιοδοξία κινήθηκε σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών, υποκινούμενη από τις τραπεζικές μετοχές.

 • 0

Αναιμικό ξεκίνημα στο ΧΑ

xaaaaaΣε χαμηλούς τόνους αλλά με θετικό αποτέλεσμα πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας στο Χρηματιστήριο Αθηνών, η οποία χαρακτηρίστηκε από χαμηλή συναλλακτική δραστηριότητα.

 • 0

Οσα πρέπει να ξέρετε για τις αγορές αυτή την εβδομάδα

 

Οσα πρέπει να ξέρετε για τις αγορές αυτή την εβδομάδα

Διάθεση κατοχύρωσης κερδών σήμερα το πρωί στις μετοχικές αγορές μετά την ανάκαμψη που σημείωσαν την προηγούμενη εβδομάδα. Αυτή είναι η εικόνα που «λαμβάνει» η Alpha Bank, με βάση το ημερήσιο ενημερωτικό της δελτίο.

Εκεί αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι την τρέχουσα εβδομάδα αναμένονται:

 • ο δείκτης οικονομικής εμπιστοσύνης Νοεμβρίου (29/11) στην Ευρωζώνη
 • ο δείκτης μεταποίησης ISM Νοεμβρίου στις ΗΠΑ (1/12), καθώς και
 • η σύσκεψη του ΟΠΕΚ και χωρών εκτός ΟΠΕΚ (30/11).
Σύμφωνα με την αρχική μέτρηση, ο δείκτης μεταποίησης PMI στις ΗΠΑ παρουσίασε το Νοέμβριο μη αναμενόμενη υποχώρηση (53,8, εκτίμηση: 55, Οκτώβριος: 54,6), παραμένοντας ωστόσο υψηλότερα του μέσου όρου δώδεκα μηνών (53,5). Σύμφωνα με την Adobe Systems, οι πωλήσεις μέσω διαδικτύου στις ΗΠΑ ανήλθαν την Παρασκευή (Black Friday) σε νέο ιστορικό υψηλό ($5,03 δισ., σε ετήσια βάση αύξηση κατά 16,9%) και για σήμερα (Cyber Monday) εκτιμάται ότι οι πωλήσεις θα διαμορφωθούν στα $6,6 δισ. (16,5% άνοδο σε σχέση με το 2016).

Στη Γερμανία ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος IFO αυξήθηκε το Νοέμβριο σε ιστορικό υψηλό (117,5, Οκτώβριος: 116,8), συμβαδίζοντας με την εκτίμηση ότι η αναπτυξιακή δυναμική της οικονομίας έχει ενισχυθεί σημαντικά. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, το χριστιανοδημοκρατικό κόμμα στη Γερμανία (CDU), επιδιώκει το σχηματισμό μεγάλου συνασπισμού με τη συμμετοχή του σοσιαλδημοκρατικού κόμματος (SPD). Η Καγκελάριος της Γερμανίας (Merkel) δήλωσε ότι η συνεργασία στην προηγούμενη θητεία του χριστιανοδημοκρατικού με το σοσιαλδημοκρατικό κόμμα ήταν εποικοδομητική και τα αποτελέσματα ήταν πολύ καλά.

Στις ΗΠΑ ανακοινώνονται οι πωλήσεις νέων κατοικιών Οκτωβρίου και ο δείκτης μεταποίησης Dallas Fed Νοεμβρίου.

 
 • 0

Χωρίς συγκινήσεις στο ΧΑ

xaaaaaΧωρίς μεγάλες διακυμάνσεις πραγματοποιήθηκε η σημερινή συνεδρίαση στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Η αγορά έκλεισε με οριακή άνοδο ενώ η συναλλακτικη δραστηριότητα υπήρξε περιορισμένη.

 • 0

Μικρό πισωγύρισμα για το ΧΑ

xaaaaaΝέες ρευστοποιήσεις στους τραπεζικούς τίτλους σημειώθηκαν σήμερα, οδηγώντας το Χρηματιστήριο Αθηνών σε περιορισμένες απώλειες μετά τη χθεσινή ανάκαμψη.

 • 0
Subscribe to this RSS feed

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Subscribe to our Newsletter and get the best news every day in your mail!

* Your Email Address:
* Preferred Format:
* Enter the security code shown: