Log in

ΣΟΦΟΚΛΕΟΥΣ 10

Τέλος τα ρεκόρ για τον FTSE 100 του Λονδίνου

Τέλος τα ρεκόρ για τον FTSE 100 του Λονδίνου

Πιέσεις ασκήθηκαν στις ευρωαγορές με το βλέμμα των επενδυτών να βρίσκεται στραμμένο στην βρετανίδα πρωθυπουργό που την Τρίτη θα ανακοινώσει το σχέδιο της για το Brexit.

Το Σαββατοκύριακο, ο υπουργός Οικονομικών της Μεγάλης Βρετανίας, Phillip Hammond δήλωσε σε γερμανική εφημερίδα ότι αν η χώρα δεν διατηρήσει την πρόσβασή της στην Ευρωζώνη τότε το Λον

...
 • 0

Άγχος για την αξιολόγηση στο ΧΑ

xaaaaaΑνησυχία δημιουργεί στο Χρηματιστήριο Αθηνών η καθυστέρηση στην αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος. Η εβδομάδα ξεκίνησε με πτωτικές τάσεις, με την αγορά να υποχωρεί προς τις 640 μονάδες.

 • 0

Χ.Α.: Γιατί οι traders κάνουν λόγο για «ενδιαφέρουσα εβδομάδα»

Χ.Α.: Γιατί οι traders κάνουν λόγο για «ενδιαφέρουσα εβδομάδα»

Ως ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα κρίνουν οι αναλυτές την εβδομάδα που ήδη «τρέχει», όσον αφορά το εγχώριο χρηματιστήριο, καθώς μια σειρά από γεγονότα αναμένεται να επηρεάσει, λιγότερο ή περισσότερο, την τάση στο Χ.Α.

...
 • 0

Αρνητικά πρόσημα στις ευρωαγορές

Σε αρνητικό έδαφος τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να περιμένουν τις λεπτομέρειες του σχεδίου της Βρετανίας για έξοδο από την ΕΕ, αλλά και την επίσημη ανάληψη των καθηκόντων του προέδρου των ΗΠΑ από τον Ντόναλντ Τραμπ.

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας, Τερέζα Μέι, αναμένεται να περιγράψει το σ

...
 • 0

Fiat και τράπεζες ώθησαν τις ευρωαγορές

Fiat και τράπεζες ώθησαν τις ευρωαγορές

Κέρδη κατέγραψαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια με το βλέμμα των επενδυτών να είναι στραμμένο στα αποτελέσματα δ’ τριμήνου στις ΗΠΑ.

Σημειώνεται ότι τα αυξημένα κέρδη των JP Morgan και Bank of America στήριξαν την άνοδο στις ευρωπαϊκές τραπεζικές μετοχές.

Στο μεταξύ, κέρδη 4,6% σημείωσε η μετοχή της Fiat μετά από «βουτιά» 16% την Πέμπτη. Υπενθυμίζεται ότ

...
 • 0

Ανατροπή κλίματος στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας

xaaaaaΟι επενδυτές, με αφορμή τις εξελίξεις στο μέτωπο των διαπραγματεύσεων μετά και το χθεσινό Euro Working Group, προχώρησαν σε ρευστοποιήσεις μέρους των κερδών, ύψους 3,35% που είχε καταγράψει ο Γενικός Δείκτης από την αρχή του έτους, (σε επτά ανοδικές από τις οκτώ συνεδριάσεις του 2017). Οι τιμές των μετοχών δέχθηκαν ισχυρές πιέσεις, με την αγορά να υποχωρεί προς τα επίπεδα των 650 μονάδων.

 • 0

Το Χ.Α., η αξιολόγηση και η βραχυπρόθεσμη τεχνική εικόνα

Το Χ.Α., η αξιολόγηση και η βραχυπρόθεσμη τεχνική εικόνα

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του EWG, οι εκπρόσωποι των υπουργείων Οικονομικών της Ευρωζώνης αποφάσισαν ότι για να επιστρέψει στην Αθήνα η τρόικα θα πρέπει να υπάρξει πρόοδος στα επίμαχα ανοιχτά ζητήματα της διαπραγμάτευσης.

...
 • 0

Ανοδικά τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Σε θετικό πεδίο τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με την προσοχή των επενδυτών στραμμένη στον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας, και ιδιαίτερα στην Fiat, η οποία κατηγορείται στις ΗΠΑ για παραποίηση στοιχείων για τις εκπομπές ρύπων.

Με ενδιαφέρον αναμένονται και τα αποτελέσματα που θα ανακοινώσουν σήμερα για το δ’ τρίμη

...
 • 0

Ισχυρές πιέσεις στα χρηματιστήρια Γερμανίας και Ιταλίας

Ισχυρές πιέσεις στα χρηματιστήρια Γερμανίας και Ιταλίας

Πιέσεις ασκήθηκαν στα περισσότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια στον απόηχο της χθεσινής συνέντευξης τύπου του Ντόναλντ Τραμπ.

Ειδικότερα ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ στράφηκε κατά των φαρμακευτικών εταιρειών επισημαίνοντας ότι «προμηθεύουν με φάρμακα την αγορά που δεν τα φτιάχνουν εδώ», ενώ προειδοποίησε και για την επιβολή διασυνοριακού φόρου στις εταιρείες

...
 • 0

Παραμένει η αισιοδοξία στο ΧΑ

xaaaaaΠαραμένουν αισιόδοξοι για τις εξελίξεις των διαπραγματεύσεων οι επενδυτές στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με την αγορά να συνεχίζει να κινείται ανοδικά.

 • 0

Χ.Α.: Το momentum, οι χαμηλές συναλλαγές και το rotation

Χ.Α.: Το momentum, οι χαμηλές συναλλαγές και το rotation

Η διατήρηση της… σχετικής τάσης αναμονής αλλά κι του θετικού momentum συνεχίζουν να χαρακτηρίσουν την εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά που πάντως επιμένει να βρίσκεται… στο όριο, δηλαδή είτε να συνεχίσει ανοδικά, εάν έχουμε θετικές εξελίξεις στο μέτωπο της αξιολόγησης, είτε να χά

...
 • 0

Ο Τραμπ προβληματίζει τις ευρωαγορές

Σε χαμηλότερο επίπεδο κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, μετά τις χθεσινές δηλώσεις του Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος, μεταξύ άλλων, κατηγόρησε τις φαρμακοβιομηχανίες για τις πρακτικές τους, συνέστησε «συνοριακό φόρο» στις ΗΠΑ, αλλά δεν αποσαφήνισε τη δημοσιονομική του πολιτική.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος παρα

...
 • 0

Δέκατο σερί ιστορικό υψηλό για τον FTSE 100

Δέκατο σερί ιστορικό υψηλό για τον FTSE 100

Άνοδο κατέγραψαν οι ευρωαγορές που πρόλαβαν να πάρουν μια μικρή γεύση από την πρώτη συνέντευξη τύπου του Ντόναλντ Τραμπ μετά τις αμερικανικές εκλογές.

Τις εντυπώσεις και σήμερα κέρδισε ο βρετανικός δείκτης FTSE 100 καθώς έπιασε 10ο σερί ιστορικό υψηλό- το μακροβιότερο σερί από το 1986- ενώ συνολικά το βρετανικό χρηματιστήριο έχει σημειώσει 12 διαδοχ

...
 • 0

Μικρή άνοδος με τα μάτια στο EWG

xaaaaaΑνοδικά κινήθηκε και σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών, αν και σε στενό εύρος διακύμανσης και εν μέσω χαμηλής συναλλακτικής δραστηριότητας, με την αγορά να κλείνει τελικά με μικρά κέρδη.

 • 0

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Subscribe to our Newsletter and get the best news every day in your mail!

* Your Email Address:
* Preferred Format:
* Enter the security code shown: