Log in

ΕΥΡΩΠΗ

ΕE: Τα δάση στη μάχη ενάντια στην κλιματική αλλαγή

Σε προσωρινή συμφωνία σχετικά με τον κανονισμό για τη χρήση γης, την αλλαγή της χρήσης γης και τη δασοπονία (LULUCF) προχώρησαν τα κράτη μέλη με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο την Πέμπτη (14 Δεκεμβρίου), με στόχο να θέσουν έναν μηδενικό στόχο για τις εκπομπές ρύπων.

Το κείμενο της συμφωνίας, που ολοκληρώνει τις συνομιλίες τριμερούς διαλόγου μεταξύ της Επι

...
 • 0

Σε βαρύ κλίμα η Σύνοδος κορυφής για το προσφυγικό

Ολοκληρώθηκε η πρώτη ημέρα της Συνόδου κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες εν μέσω πρόσφατων διαφωνιών για το προσφυγικό.

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ δεν πραγματοποίησαν κοινή συνέντευξη Τύπου, όπως είθισται στις Συνόδους κορυφής.

«Η συζήτηση ήταν έντονη,

...
 • 0

Μπορίσοφ για Brexit: Τίποτα σίγουρο μέχρι να συμφωνηθούν όλα

«Τίποτα δεν είναι σίγουρο μέχρι να συμφωνηθούν όλα» ανέφερε ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ, χρησιμοποιώντας γλώσσα που προφανώς αποκλίνει από την κοινή γραμμή των 27.

Στη Σύνοδο κορυφής της Ανατολικής Εταιρικής Σχέσης στις Βρυξέλλες, ο κ. Μπορίσοφ εξέφρασε στους δημοσιογράφους την προσωπική του αίσθηση αναφορικά με το γεγονός ότι οι

...
 • 0

Παρατείνονται οι οικονομικές κυρώσεις στη Ρωσία

Παρατείνονται οι οικονομικές κυρώσεις στη Ρωσία

Την παράταση των σκληρών οικονομικών κυρώσεων κατά της Ρωσίας για την εμπλοκή της στην Ουκρανία κατά έξι μήνες συμφώνησαν οι Ευρωπαίοι ηγέτες.

«Η ΕΕ είναι ενωμένη όσον αφορά τη συνέχιση της εφαρμογής των οικονομικών κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας», ανέφερε ο κ. Τουσκ σε ανάρτησή του στο Twitter.

Η απόφαση για παράταση των κυρώσεων ελήφθη κατά τη διάρκε

...
 • 0

Πούτιν: Ελπίζω να συνεργαστούμε με τις ΗΠΑ για τη Βόρεια Κορέα

Πούτιν: Ελπίζω να συνεργαστούμε με τις ΗΠΑ για τη Βόρεια Κορέα

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα συνέντευξη Τύπου του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν.

Για τη Βόρεια Κορέα, ανέφερε ότι δεν αναγνωρίζει το πυρηνικό της καθεστώς, αλλά κάποιες πράξεις από την πλευρά της Ουάσιγκτον στο παρελθόν προκάλεσαν τη Βόρεια Κορέα να παραβιάσει συμφωνία για τα πυρηνικά του 2005.

Τόνισε ότι όλες οι πλευρές που εμπλέκονται πρέπει

...
 • 0

Die Welt: Όλοι εναντίον Τουσκ για το προσφυγικό

Die Welt: Όλοι εναντίον Τουσκ για το προσφυγικό

Αμφισβήτηση της πολιτικής για τους πρόσφυγες στην Ευρώπη επανεμφανίστηκε λίγο πριν από τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ και ισχυρή ήταν η κριτική που ασκήθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στον Πολωνό Πρόεδρο του Συμβουλίου της ΕΕ, Ντόναλντ Τουσκ.

Ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής Φρανς Τίμερμανς τάχθηκε κατηγορηματικά κατά των απόψεων

...
 • 0

Brexit: Ταπεινωτική ήττα της Μέι σε νομοσχέδιο – κλειδί

Brexit: Ταπεινωτική ήττα της Μέι σε νομοσχέδιο – κλειδί

Σοβαρή πολιτική ήττα υπέστη η βρετανίδα πρωθυπουργός, Τερέζα Μέι, για το Brexit, καθώς η Βουλή των Κοινοτήτων στο Λονδίνο πέρασε τροπολογία που περιορίζει τις εξουσίες της κυβέρνησης στη διαδικασία εξόδου από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η ψηφοφορία κρίθηκε από την ψήφο κάποιων «ανταρτών» βουλευτών του συντηρητικού κόμματος του οποίου ηγείται η Μέι.

Η

...
 • 0

Απλούστεροι κανόνες για τη γεωργική πολιτική της ΕΕ

Απλούστεροι κανόνες για τη γεωργική πολιτική της ΕΕ

Με σειρά αλλαγών που αναμένεται ότι θα αρχίσουν να ισχύουν από την 1η Ιανουαρίου 2018 θα συνεχιστεί η πορεία προς μια απλούστερη και πιο σύγχρονη Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ).

Σημαντικές βελτιώσεις των κανόνων της ΕΕ για τη γεωργία θα τεθούν σε ισχύ την 1η Ιανουαρίου 2018 μετά την έγκριση από το Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας και το Ευρωπαϊκό Κοινοβού

...
 • 0

Μεταναστευτικό και αλληλεγγύη διχάζουν την ΕΕ

Μεταναστευτικό και αλληλεγγύη διχάζουν την ΕΕ

Περισσότεροι από 7.000 πρόσφυγες στη Λέσβο αντιλαμβάνονται την αδυναμία της ΕΕ να δώσει σαφείς απαντήσεις για το ζήτημα της μετανάστευσης. Την ίδια στιγμή, οι Ευρωπαίοι ηγέτες πρόκειται να πραγματοποιήσουν την ενδέκατη συνάντησή τους προκειμένου να συζητήσουν για το ακανθώδες αυτό ζήτημα που επί του παρόντος παραμένει ανεπίλυτο.

Ο πρόεδρος του Ευρωπ

...
 • 0

Μονόπλευρη η προσέγγιση Τουσκ σύμφωνα με ευρωπαϊκό think tank

Η πρόσφατη συζήτηση μεταξύ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου σχετικά με τη μετανάστευση καταδεικνύει την ανάγκη εξισορρόπησης των ανησυχιών όσον αφορά την ασφάλεια και την αλληλεγγύη, προκειμένου να ενισχυθεί η έννοια της προστατευμένης Ευρώπης και εμποδίζοντας την περαιτέρω εξάπλωση της Σένγκεν.

«Το προπαρασκευαστικό έγγραφο το

...
 • 0

Αλλαγή ατζέντας Μακρόν για τις μεταρρυθμίσεις στην Ευρωζώνη

Η κρίσιμη συζήτηση για την μεταρρύθμιση της Ευρωζώνης ενδέχεται να υπονομεύσει την ευρύτερη ευρωπαϊκή ατζέντα του Γάλλου προέδρου, Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος έχει δίνει πλέον προτεραιότητα σε άλλους τομείς συνεργασίας της ΕΕ, λένε Γάλλοι αξιωματούχοι.

«Η Ευρωζώνη είναι μόνο ένα κομμάτι του παζλ και δεν πιστεύω κατ ‘ανάγκη ότι είναι το καλύτερο, για ν

...
 • 0

Βραβείο Ζαχάρωφ: Συνέντευξη με την Patricia Gutierrez

Βραβείο Ζαχάρωφ: Συνέντευξη με την Patricia Gutierrez

To φετινό Βραβείο Ζαχάρωφ έλαβε για λογαριασμό του φυλακισθέντος συζύγου της, η Patricia Gutierrez, αναγνωρίζοντας ότι η φιλοαμερικανική αντιπολίτευση στη Βενεζουέλα είχε τους δικούς της εξτρεμιστές και συμμετείχε σε πολλά έκτροπα.

Συγκεκριμένα, ο σύζυγός της Daniel Ceballos φυλακίστηκε από την κυβέρνηση του Nicolás Maduro για σχεδόν τέσσερα χρόνια.

...
 • 0

Μπαρνιέ: Η Βρετανία να μην αθετήσει τις δεσμεύσεις για το Brexit

Μπαρνιέ: Η Βρετανία να μην αθετήσει τις δεσμεύσεις για το Brexit

Η Βρετανία δεν μπορεί να αθετήσει τις δεσμεύσεις που ανέλαβε προκειμένου να διασφαλίσει ότι οι συνομιλίες του Brexit με την Ευρωπαϊκή Ένωση θα προχωρήσουν σε συζητήσεις για τη μελλοντική σχέση των δύο πλευρών, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής διαπραγματευτής της ΕΕ για το Brexit στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Οι ηγέτες της ΕΕ αναμένεται αυτή την εβδομάδα να κ

...
 • 0

Τίμερμανς: Μόνο ευρωπαϊκή λύση για το μεταναστευτικό

Τίμερμανς: Μόνο ευρωπαϊκή λύση για το μεταναστευτικό

Την άποψη ότι είτε θα βρεθεί μια «ευρωπαϊκή λύση για το θέμα της μετανάστευσης ή δεν θα υπάρξει λύση» εξέφρασε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Φρανς Τίμερμανς, μιλώντας σήμερα στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου, στο Στρασβούργο, ενόψει της αυριανής Συνόδου Κορυφής.

Σε ό,τι αφορά την πρόταση του Ντόναλντ Τουσκ για την εξεύρεση λύσης, μακριά

...
 • 0

Λίντνερ (FDP) προς CDU: Μην εκβιαστείτε από τους Χριστιανοδημοκράτες

Λίντνερ (FDP) προς CDU: Μην εκβιαστείτε από τους Χριστιανοδημοκράτες

Ο πρόεδρος του Φιλελεύθερου Κόμματος της Γερμανίας (FDP) Κρίστιαν Λίντνερ, με συνέντευξή του στη Neue Osnabrücker Zeitung, προέτρεψε τους Χριστιανοδημοκράτες (CDU) να μην κάνουν μεγάλες «παραχωρήσεις στους Σοσιαλδημοκράτες (SPD) κατά τις συζητήσεις τους για σχηματισμό ενδεχόμενου νέου μεγάλου συνασπισμού», oι οποίες ξεκινούν σήμερα.

Ο Λίντνερ είπε ε

...
 • 0

ΕΤΕπ: Στον «αέρα» η απόφαση χορήγησης δανείου για τον αγωγό ΤΑΡ

Καθυστερήσεις στην απόφασή της για τη χορήγηση δάνειου δισεκατομμυρίων ευρώ για την κατασκευή του Διαδριατικού Αγωγού (Trans Adriatic Pipeline – TAP) παρουσιάζει η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, καθώς το συμβούλιο της τράπεζας επέμεινε ότι χρειάζεται περισσότερο χρόνο, για να αξιολογήσει το έργο.

Στο πλαίσιο των τεράστιων δαπανών που συνδέονται με το

...
 • 0
Subscribe to this RSS feed

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Subscribe to our Newsletter and get the best news every day in your mail!

* Your Email Address:
* Preferred Format:
* Enter the security code shown: