Log in

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σε αρνητικό έδαφος το Χρηματιστήριο την Παρασκευή

Σε αρνητικό έδαφος το Χρηματιστήριο την Παρασκευή
Πτωτικές τάσεις επικρατούν στο άνοιγμα της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου, υπό το βάρος των ρευστοποιήσεων στις τραπεζικές μετοχές. O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 11:00 διαμορφώνεται στις 632,86 μονάδες σημειώνοντας πτώση 1,15%.

Στον τραπεζικό κλάδο η Eurobank υποχωρεί κατά 4,20% στα 0,502 ευρώ, η Πειραιώς κατά 3,82% στα 0,151 ευρώ, η Εθνική κατά 3,64

...
 • 0

Σόιμπλε προς Αθήνα: Ανταγωνιστική οικονομία ή Grexit

Σόιμπλε προς Αθήνα: Ανταγωνιστική οικονομία ή Grexit
Μόνο με ανταγωνιστική οικονομία μπορεί η Ελλάδα να παραμείνει στην Ευρωζώνη, ξεκαθάρισε ο υπουργός Οικονομικών, Β.Σόιμπλε, στρέφοντας τα (προεκλογικά) πυρά του στον αντικαγκελάριο και ΥΠΕΞ Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Deutschlandfunk, ο Σόιμπλε κάλεσε την Αθήνα να κάνει μεταρρυθμίσεις, αναγνωρίζοντας πάντως ότι θα χρειαστεί χρ

...
 • 0

Αξιολόγηση: Ολοκληρώθηκε ο μαραθώνιος στις Βρυξέλλες, πού υπάρχει σύγκλιση

Αξιολόγηση: Ολοκληρώθηκε ο μαραθώνιος στις Βρυξέλλες, πού υπάρχει σύγκλιση
Θολό παραμένει το τοπίο σχετικά με την επιστροφή των θεσμών στην Αθήνα για το κλείσιμο της πολύπαθης αξιολόγησης.

Οι μαραθώνιες διαβουλεύσεις των Βρυξελλών ολοκληρώθηκαν τα ξημερώματα. Φαίνεται να υπάρχει συμφωνία σε ασφαλιστικό και φορολογικό, όχι όμως σε ενεργειακά και εργασιακά.

Κυβερνητική πηγή σημείωνε στην «Καθημερινή» πως η ελληνική διαπραγμ

...
 • 0

Οριακές απώλειες στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Οριακές απώλειες στο Χρηματιστήριο Αθηνών
Με οριακές απώλειες έκλεισε το Χρηματιστήριο Αθηνών, δείχνοντας όμως, έστω και με δυσκολία, τις αντοχές των επιπέδων πέριξ των 640 μονάδων και χωρίς να περιορίζει τις προσδοκίες του για την πορεία της αξιολόγησης.

O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 640,20 μονάδες, σημειώνοντας πτώση 0,07%.

Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 44,69 εκατ. ευρώ, ενώ διακ

...
 • 0

ΕΚΤ: Σχετικά καλή και επαρκής η κεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών

Σχετικά καλή και επαρκής είναι η κεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών μετά την ανακεφαλοποίηση στα τέλη του 2015, δήλωσε την Πέμπτη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο η πρόεδρος του Eποπτικού Συμβουλίου της ΕΚΤ Ντανιέλ Νουί.

Απαντώντας σε ερώτηση για τα προβλήματα του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, την οποία υπέβαλε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόε

...
 • 0

ΔΝΤ: Ανοικτό το ενδεχόμενο να ζητηθεί η δέσμευση της αντιπολίτευσης στα μέτρα

Ο εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Τζεφρι Ράις, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο το ΔΝΤ να ζητήσει και από την αντιπολίτευση να δεσμευτεί για την εφαρμογή των μέτρων της νέας συμφωνίας λίγο πριν αυτή οριστικοποιηθεί.

Ωστόσο, διευκρίνισε ότι «ακόμη δεν βρισκόμαστε κοντά σε αυτό το στάδιο (σ.σ. της επίτευξης συμφωνίας). Επιπροσθέτως, ο ίδιος δ

...
 • 0

ΕΦΚΑ: Ώς 13/4 η προθεσμία πληρωμής εισφοράς Φεβρουαρίου για μη μισθωτούς

Έως την 13η Απριλίου 2017 έχει παραταθεί η καταληκτική ημερομηνία πληρωμής εισφοράς Φεβρουαρίου 2017 μη μισθωτών ασφαλισμένων, όπως ανακοίνωσε ο Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ).

Την ίδια ημερομηνία θα πραγματοποιηθεί η καταβολή της εισφοράς μέσω άμεσης χρέωσης τραπεζικού λογαριασμού (πάγια εντολή).

...
 • 0

ΓΣΕΒΕΕ: Τέσσερις στις δέκα επιχειρήσεις πιστεύουν ότι θα κλείσουν

Τέσσερις στις δέκα επιχειρήσεις (ποσοστό 40,3%) θεωρούν αρκετά και πολύ πιθανό ότι θα κλείσουν. Το ποσοστό αυτό είναι ιδιαίτερα υψηλό για τους αυτοαπασχολούμενους, γεγονός που εκτιμάται ότι θα οδηγήσει στην αδήλωτη εργασία μεγάλο ποσοστό αυτών των επιχειρήσεων, σύμφωνα με έρευνα της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος που...
 • 0

Μέσα Μαΐου ξεκινά η διαδικασία για τον εντοπισμό ανασφάλιστων οχημάτων

Στα μέσα Μαΐου θα ξεκινήσει η διαδικασία για τον εντοπισμό των ανασφάλιστων οχημάτων, όπως ανέφερε στον πρόεδρο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας, Γιάννη Χατζηθεοδοσίου, ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργος Πιτσιλής.

Σε δηλώσεις του μετά από την συνάντηση με τον διοικητή, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου ζήτησε να δοθεί τέλος

...
 • 0

Ντράγκι: «Αγκάθι» για τις τράπεζες η χαμηλή κερδοφορία

Ντράγκι: «Αγκάθι» για τις τράπεζες η χαμηλή κερδοφορία
Η ικανότητα του τραπεζικού τομέα να υποστηρίξει πλήρως την ανάκαμψη της οικονομίας της Ευρωζώνης περιορίζεται λόγω της χαμηλής κερδοφορίας του, αναφέρει ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι, προλογίζοντας την ετήσια έκθεση της ΕΚΤ για την εποπτική δραστηριότητα το 2016.

«Πλεονάζον δυναμικό, αναποτελεσματικοί χειρισμοί και προβλ

...
 • 0

ΕΚΤ: Ισχυρή αναπτυξιακή δυναμική το πρώτο τρίμηνο του 2017

ΕΚΤ: Ισχυρή αναπτυξιακή δυναμική το πρώτο τρίμηνο του 2017
Η οικονομική ανάκαμψη στην ευρωζώνη κερδίζει έδαφος και κάποια στοιχεία υποδεικνύουν ισχυρή δυναμική το πρώτο τρίμηνο παρά την αβεβαιότητα για το Brexit, την αναζήτηση νέας ισορροπίας για την οικονομία της Κίνας και τις νέες πολιτικές στις ΗΠΑ που σκιάζουν τις προοπτικές, δήλωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ).

«Τα τελευταία στοιχεία, κυρίως τα α

...
 • 0

Πέντε θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη ανέβηκε το λιμάνι του Πειραιά

Πέντε θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη ανέβηκε το λιμάνι του Πειραιά
Την κυριαρχία τους στη θαλάσσια μεταφορική αλυσίδα επιβεβαιώνουν για μια ακόμη φορά τα ασιατικά λιμάνια, έχοντας εννέα θέσεις στο top 10 των container terminal παγκοσμίως για το 2016.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με τα στοιχεία της Alpha Liner, το λιμάνι του Πειραιά κερδίζει πέντε θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη ανεβαίνοντας στην 38η θέση από την 43η θέ

...
 • 0

Μειώθηκε το έλλειμμα του Ισοζυγίου Τρεχουσών Συναλλαγών τον Ιανουάριο

Μειώθηκε το έλλειμμα του Ισοζυγίου Τρεχουσών Συναλλαγών τον Ιανουάριο
Βελτιωμένη εικόνα εμφανίζει το Ισοζύγιο Εξωτερικών Συναλλαγών της χώρας τον Ιανουάριο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος, το έλλειμμα του Ισοζυγίου Τρεχουσών Συναλλαγών μειώθηκε κατά 500 εκατ. ευρώ σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2016 και διαμορφώθηκε στα 271 εκατ. ευρώ.

Η βελτίωση αυτή οφείλεται στη βελτίωση των ισοζυγίων πρω

...
 • 0

ΟΑΕΔ: Ξεκινά το πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων

ΟΑΕΔ: Ξεκινά το πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων
Τη Δευτέρα 27 Μαρτίου στις 10.00 το πρωί ξεκινάει η υποβολή αιτήσεων για το νέο πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων και εργοδοτών για την απασχόληση και κατάρτιση του ΟΑΕΔ, που αφορά 10.000 θέσεις πλήρους απασχόλησης.

Δικαιούχοι της «επιταγής επανένταξης στην αγορά» του ΟΑΕΔ είναι οι άνεργοι τακτικής επιδότησης και οι δικαιούχοι επιδόματος μακροχρον

...
 • 0

Σε αρνητικό έδαφος το Χρηματιστήριο την Πέμπτη

Σε αρνητικό έδαφος το Χρηματιστήριο την Πέμπτη
Μικρή πτώση καταγράφει η χρηματιστηριακή αγορά στο άνοιγμα της συνεδρίασης, υποχωρώντας κάτω από τις 640 μονάδες, εν μέσω χαμηλής συναλλακτικής δραστηριότητας.

O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 11:00 διαμορφώνεται στις 639,15 μονάδες σημειώνοντας μικρή πτώση 0,23%.

Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 2,65 εκατ. ευρώ.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώ

...
 • 0

Μειωμένα τα καθαρά κέρδη της Aegean το 2016

Μειωμένα τα καθαρά κέρδη της Aegean το 2016
Στα 32,2 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκαν τα καθαρά κέρδη της Aegean το 2016 (-53% έναντι του 2015, λόγω της υστέρησης στο α εξάμηνο). Αντίθετα, τα έσοδα ενισχύθηκαν κατά 4% και ξεπέρασαν για πρώτη φορά το 1 δισ. ευρώ.

Το λειτουργικό αποτέλεσμα προ χρηματοδοτικών αποτελεσμάτων, αποσβέσεων και μισθώσεων διαμορφώθηκε στα 206,9 εκατ. ευρώ, ενώ τα λειτουργικά κ

...
 • 0
Subscribe to this RSS feed

Subscribe to our Newsletter and get the best news every day in your mail!

* Your Email Address:
* Preferred Format:
* Enter the security code shown: