Log in

ΤΡΑΠΕΖΕΣ

Ερχονται ριζικές αλλαγές στις τράπεζες

Πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία στις 9 και 10 Απριλίου 2019 στην Αίγλη Ζαππείου το 24ο Banking Forum, που οργάνωσε το Ελληνικό Ινστιτούτο Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΕΙΠ) της Ελληνικής Εταιρίας Διοικήσεως Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ) υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ένωσης τραπεζών (ΕΕΤ) με θέμα «Η Τράπεζα του Μέλλοντος».

Ο αριθμός των συνέδρων ξεπέρασ...

  • 0

ΕΤΕ: Το όφελος από την πώληση της Πανγαία και το IFRS 16

Κεφαλαιακά ουδέτερη αναμένεται να είναι για την Εθνική Τράπεζα η πώληση του 32,66% του μετοχικού κεφαλαίου της Πανγαία ΑΕΕΑΠ και η αποενοποίησή της καθώς το όποιο όφελος σε επίπεδο κεφαλαιακής επάρκειας θα αντισταθμιστεί από την επίπτωση της πρώτης εφαρμογής του νέου Διεθνούς Προτύπου Χρηματοοικονομικής Αναφοράς 16 ( ΔΠΧΑ 16).

Ο επενδυτικός βραχίονα...

  • 0

Πειραιώς: Μέσα από ψηφιακά κανάλια το 85% των συναλλαγών

Επικεφαλής στο digital banking, ο γενικός διευθυντής του Ομίλου Πειραιώς, Στέφανος Mυτιληναίος εξακολουθεί να ενθουσιάζεται με κάθε καινούργιο βήμα τεχνολογίας, αλλά δεν ξεχνάει το πόσο πολύτιμος είναι ο παράγοντας άνθρωπος. Ισως γι αυτό η Τράπεζα Πειραιώς έχει μια ιδιαίτερη προσέγγιση στα άτομα με ειδικές ανάγκες. Σε μια εποχή που η καινοτομία έχε...

  • 0

Νέος Αντιπρόεδρος της Attica Bank ο Σταύρος Παπαγιαννόπουλος

Κατά τη σημερινή, 18 Απριλίου τρέχοντος έτους, συνεδρίαση το Διοικητικό Συμβούλιο της ATTICA BANK A.T.E. εξέλεξε, μη εκτελεστικό Αντιπρόεδρο αυτού τον κ. Σταύρο Παπαγιαννόπουλο.

Στην ίδια συνεδρίαση, έγινε ανασυγκρότηση του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας, που έχει ως εξής :

1. Γεώργιος Μιχελής, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου (Μη Ε...

  • 0

Η Deutsche Bank εξετάζει Plan B σε περίπτωση κατάρρευσης του ντιλ με Commerzbank

H Deutsche Bank σχεδιάζει μια εναλλακτική στρατηγική σε περίπτωση που καταρρεύσουν οι συνομιλίες για τη συγχώνευση με τη Commerzbank, δήλωσαν πηγές στο Bloomberg.

Ορισμένοι κορυφαίοι μέτοχοι θέλουν η τράπεζα να προετοιμάσει εναλλακτικές καθώς αυξάνονται τα εμπόδια για μια συγχώνευση, σημείωσαν οι πηγές.

Ο CEO, Κρίστιαν Σέβινγκ, εξετάζει δύο βασικά σε...

  • 0

Τραπεζική δικαίωση για τα δάνεια σε ελβετικό φράγκο

Κανονικά, βάσει της τρέχουσας ισοτιμίας, θα πρέπει οι δανειολήπτες σε ελβετικό φράγκο να αποπληρώσουν τα δάνειά τους καθώς, με σημαντική πλειοψηφία, οι δικαστές της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου έκριναν ότι ο όρος των δανειακών συμβάσεων για αποπληρωμή σε ευρώ ή ελβετικό φράγκο με βάση την τρέχουσα ισοτιμία είναι δηλωτικός όρος και ως εκ τούτου δεν υ...

  • 0

Διευρύνουν τη συνεργασία τους Alpha Bank και Mastercard

Η Mastercard και η Alpha Bank διευρύνουν την πολύχρονη και επιτυχημένη συνεργασία τους, και προσφέρουν στους καταναλωτές ακόμη περισσότερες ξεχωριστές εμπειρίες, σχεδιάζοντας αυτή τη χρονιά, μία καμπάνια που απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες και τους δίνει την ευκαιρία να ζήσουν παραμυθένιες στιγμές.

Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, Με την πρόσφ...

  • 0

Μεγάλου: To Project Future στηρίζει με συνέπεια τους νέους

Ξεκίνησε σήμερα η φάση της εκπαίδευσης για τους επιτυχόντες του δεύτερου κύκλου του προγράμματος εταιρικής υπευθυνότητας της Τράπεζας Πειραιώς, Project Future. Για ένα τριήμερο οι νέοι πτυχιούχοι που επελέγησαν μεταξύ χιλιάδων υποψηφίων, παρακολουθούν ομιλίες στελεχών της αγοράς και εκπαιδεύονται σε θέματα επαγγελματικής και προσωπικής ανάπτυξης εν...

  • 0

Πού κολλά το σχέδιο του ΤΧΣ για τα κόκκινα δάνεια

Στο… γήπεδο του υπουργείου Οικονομικών βρίσκεται πλέον το μπαλάκι που αφορά στην σύσταση του μηχανισμού APS (Asset Protection Scheme) τιτλοποίησης μη εξυπηρετούμενων δανείων με εγγύηση του δημοσίου.

Εδώ και λίγες ημέρες έφθασε στην Αθήνα επιστολή από την Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Κομισιόν (DG Comp), στην οποία οι τεχνοκράτες των Βρυξελλών θέ...

  • 0

Ειδική αργία για τις τράπεζες στις 19 και 22 Απριλίου

Tο διευρωπαϊκό αυτοματοποιημένο σύστημα ταχείας μεταφοράς κεφαλαίων σε συνεχή χρόνο (σύστημα ΤARGET2) θα είναι κλειστό την 19η  και την 22α Απριλίου 2019, τη Μεγάλη Παρασκευή και τη δεύτερη ημέρα του Πάσχα των Καθολικών / Διαμαρτυρομένων αντίστοιχα, σημειώνει η Ένωση Ελληνικών Τραπεζών. Οι ημέρες αυτές δεν συμπίπτουν με αργίες εντός της Ελληνι...

  • 0

Η ING στην κούρσα για την εξαγορά της Commerzbank

O διευθύνων σύμβουλος της ING, Ραλφ Χάμερς, προσέγγισε το αφεντικό της Commerzbank, Μάρτιν Ζίλκε, προτείνοντας μια διασυνοριακή συγχώνευση των δύο τραπεζών με την μετεγκατάσταση των κεντρικών γραφείων της ολλανδικής τράπεζας στη Φρανκφούρτη. 

Πηγές δήλωσαν στους Financial Times την Τρίτη πως τα δύο στελέχη βρίσκονταν άτυπα σε επικοινωνία προτού...

  • 0

Καταθετικά προϊόντα μέσω διεθνούς deposit marketplace από την Praxia Bank

H Praxia Bank, η νέα, ελληνική, ψηφιακή τράπεζα ξεκίνησε συνεργασία με τη Raisin, μια από τις μεγαλύτερες πλατφόρμες συγκέντρωσης καταθέσεων (deposit marketplace) στην Ευρώπη.

Στο πλαίσιο αυτό, η PraxiaBank διαθέτει καταθετικά προϊόντα μέσω της WeltSparen, της πλατφόρμας της Raisin στη Γερμανία, επιδιώκοντας να προσελκύσει καταθέσεις από μία από τις...

  • 0

Νέους κανόνες για μείωση του τραπεζικού κινδύνου ενέκρινε το Ευρωκοινοβούλιο

Οι κανόνες που εγκρίθηκαν σήμερα από το Κοινοβούλιο και έχουν ήδη συμφωνηθεί ανεπίσημα με τα κράτη μέλη αφορούν την προληπτική εποπτεία για να καταστούν οι τράπεζες ανθεκτικότερες. Αυτό θα βοηθήσει την οικονομία της ΕΕ αυξάνοντας τη δυνατότητα δανειοδότησης, γεγονός που με τη σειρά του θα δημιουργήσει χρηματαγορές με μεγαλύτερο βάθος και ρευστότητα...

  • 0

Πειραιώς: Σύμβαση συμβολαιακής γεωργίας με την Agrino

Η Τράπεζα Πειραιώς και η εταιρεία AGRINO ανακοινώνουν τη συνεργασία τους στο πλαίσιο του προγράμματος Συμβολαιακής Γεωργίας, με στόχο την άμεση και ενεργό υποστήριξη όλων των εμπλεκομένων στην παραγωγική διαδικασία του πρωτογενούς τομέα, αλλά και την ενίσχυση της παραγωγής επώνυμων, ποιοτικών προϊόντων πιστοποιημένης προέλευσης.

Σε μία περιοχή με βα...

  • 0

Πειραιώς: Σε εξέλιξη ο δεύτερος κύκλος του Project Future

Δυναμικά προχωρά ο δεύτερος κύκλος του προγράμματος Project Future της Τράπεζας Πειραιώς, που υλοποιείται σε συνεργασία με το ReGeneration Academy.

To Project Future προσφέρει σε νέους πτυχιούχους υψηλού επιπέδου εκπαίδευση στις πιο περιζήτητες ειδικότητες, ανοίγοντας για αυτούς την αγορά εργασίας.

Ενώ γίνονται ήδη προσλήψεις για τους συμμετέχοντες τ...

  • 0

Eurobank: Καθαρές εισροές $164 εκατ. αναμένει η JP Morgan λόγω MSCI

Τις αναμενόμενες εισροές κεφαλαίων στη μετοχή της Eurobank μετά την αντικατάσταση της Grivalia στους δείκτες του MSCI υπολογίζει σε έκθεσή της η JP Morgan.

Ο MSCI αναμένεται να αναβαθμίσει τη Eurobank, τοποθετώντας τη μετοχή στο δείκτη MSCI Emerging Markets, διαγράφοντάς την από τον MSCI EM Small Cap.

Όπως αναφέρει ο οίκος, και ο FTSE αναμένεται να...

  • 0

Alpha Bank: Βγάζει νέο πρόγραμμα εθελουσίας

Στοχευμένα κίνητρα οικειοθελούς αποχώρησης σε όσους τραπεζικούς υπαλλήλους εργάζονται στο δίκτυο 10 νομών ετοιμάζεται να προσφέρει η Alpha Bank, επιδιώκοντας να ευθυγραμμισθεί με τις εποπτικές οδηγίες για ψηφιακό μετασχηματισμό μέρους των εργασιών της και περαιτέρω μείωση του λειτουργικού της κόστους.

Τα κίνητρα που θα δοθούν είναι αντίστοιχα του πρ...

  • 0

H Deutsche Bank μπορεί να χάσει έσοδα €1,5 δισ. αν συγχωνευτεί με Commerzbank

H Deutsche Bank εκτιμά ότι μια συγχώνευση με τη Commerzbank μπορεί να οδηγήσει σε χαμένα έσοδα €1,5 δισ., εξαιτίας της φυγής πελατών από τη νέα οντότητα, ανέφεραν πηγές στο Bloomberg.

H εκτίμηση θεωρείται σημαντική για την αξιολόγηση του ντιλ με τη Commerzbank, σημείωσαν οι πηγές.

Οι CEO των δύο τραπεζών έχουν τονίσει ότι το αποτέλεσμα των διαπραγματ...

  • 0

Citigroup: Τα κέρδη ξεπέρασαν τις προσδοκίες το α΄ τρίμηνο

Μικτή ήταν η εικόνα των αποτελεσμάτων της Citigroup για το πρώτο τρίμηνο που δημοσίευσε τη Δευτέρα. Σύμφωνα με το CNBC, τα κέρδη ξεπέρασαν τις προσδοκίες, ενώ τα συνολικά έσοδα όχι.

Η τράπεζα ενημέρωσε ότι είχε κέρδη 4,7 δισ. δολαρίων ή $1,87 ανά μετοχή έναντι $1,80 που ανέμενε έρευνα της Refinitiv. σημειώνοντας άνοδο από τα $4,6 δισ. ή $1,68 ανά με...

  • 0

Citigroup: Εσοδα λιγότερα από τις προσδοκίες το α΄ τρίμηνο

Μικτή ήταν η εικόνα των αποτελεσμάτων της Citigroup για το πρώτο τρίμηνο που δημοσίευσε τη Δευτέρα. Σύμφωνα με το CNBC, τα κέρδη ξεπέρασαν τις προσδοκίες, ενώ τα συνολικά έσοδα όχι.

Η τράπεζα ενημέρωσε ότι είχε κέρδη 4,7 δισ. δολαρίων ή $1,87 ανά μετοχή έναντι $1,80 που ανέμενε έρευνα της Refinitiv. σημειώνοντας άνοδο από τα $4,6 δισ. ή $1,68 ανά με...

  • 0

Νέες τιμές-στόχοι για τις τράπεζες από τη UBS

«Ουδέτερη» είναι πλέον η UBS για τον ελληνικό κλάδο καθώς προηγήθηκε το ισχυρό ράλι των μετοχών από τις αρχές της χρονιάς, το οποίο απέδωσε κέρδη περί το 65%. Επιμένει στην προτίμηση για τη μετοχή της Eurobank σε ότι αφορά την επενδυτική έκθεση στον κλάδο.

Ετσι, η UBS:

* Υποβαθμίζει τη σύσταση της Alpha Bank σε «ουδέτερη» από «αγορά». Ταυτόχρονα όμως...

  • 0
Subscribe to this RSS feed

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ