Log in

ΤΡΑΠΕΖΕΣ

Τράπεζες: Οι αποτιμήσεις των μετοχών μετά τα IFRS9

Ο τραπεζοκεντρικός χαρακτήρας του Χ.Α. μόνο προσωρινά έχει αμφισβητηθεί τα προηγούμενα χρόνια – ο κλάδος εξακολουθεί να έχει τη μεγαλύτερη βαρύτητα και να αποτελεί σημείο αναφοράς για όσους κινούνται στο Χ.Α.

Ειδικά τώρα, όμως, και ανεξάρτητα από τις κινήσεις που καταγράφονται σε επιμέρους μετοχές ή από την πορεία των βασικών δεικτών του Χ.Α., ο κλά

...
 • 0

Σάλλας: Η ΤτΕ έδειξε υπερβάλλοντα ζήλο

Αντικρούει το πόρισμα της ΤτΕ για την τράπεζα Πειραιώς ο πρώην επικεφαλής της ς Σάλλας σε συνέντευξή του στην Καθημερινή.

Δηλώνει πώς «το πόρισμα όπως παρουσιάστηκε στον τύπο δημιούργησε μια πολύ αρνητική εικόνα για την Τράπεζα Πειραιώς και για τα στελέχη της. Διαβάζοντας, όμως, οποιοσδήποτε αναγνώστης τα κείμενα του ελέγχου, εύκολα διαπιστώνει ότι

...
 • 0

H Ρωσία εξετάζει νέα διάσωση $17 δισ. για δύο τράπεζες

Η κεντρική τράπεζα της Ρωσίας εξετάζει να προσφέρει κεφαλαιακή «ένεση» πάνω από 1 τρισ. ρούβλια ($17 δισ.) για την στήριξη δύο τραπεζών που είχε διασώσει πρώτη φορά την περασμένη χρονιά.

Ως το τέλος του 2017, η κεντρική τράπεζα είχε προσφέρει πάνω από 1,5 τρισ. ρούβλια για να διασώσει τις τράπεζες Otkritie, B&N Bank και Promsvyazbank.

Όπως ανέ

...
 • 0

Eurobank: Τι περιλαμβάνει η τριετής Συλλογική Σύμβαση Εργασίας

Την υπογραφή Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με την διοίκηση της Eurobank ανακοίνωσε το σωματείο εργαζομένων της τράπεζας.

Οπως ανακοίνωσε το σωματείο, η Συλλογική Σύμβαση που υπογράφτηκε στις στις 09/03/2018 είναι τριετής.

Η σημασία της για τους καιρούς που διανύουμε είναι προφανής, τόσο για τους εργαζόμενους, όσο για τον θεσμό των ελεύθ

...
 • 0

Παραμένει «αρκούδα» για τις ελληνικές τράπεζες η BofA

Επιμένει στην σύσταση underperform για τις ελληνικές τράπεζες η Bank of America Merrill Lynch διατηρώντας τις τιμές στόχους για τις τέσσερις συστημικές τράπεζες κάτω από τις τρέχουσες.

Συγκεκριμένα οι τιμές στόχοι διαμορφώνονται: Alpha Bank στο 1,36 ευρώ (τρέχουσα τιμή 1,84 ευρώ), Eurobank 0,65 ευρώ (τρέχουσα 0,74 ευρώ), Εθνική Τράπεζα 0,25 ευρώ (τρ

...
 • 0

Ρουμανία: Εγκρίθηκε η εξαγορά της Bancpost από την Banca Transilvania

Η ρουμανική τράπεζα Banca Transilvania ανακοίνωσε σήμερα πως έλαβε την έγκριση από τις αρχές ανταγωνισμού και την κεντρική τράπεζα της χώρας προκειμένου να εξαγοράσει τη ρουμανική θυγατρική της Eurobank, Bancpost.

«Η Banca Transilvania εκτιμά πως η ολοκλήρωση της συναλλαγής αναφορικά με την απόκτηση της Bancpost θα πραγματοποιηθεί στο πρώτο ήμισυ το

...
 • 0

Τράπεζα Αττικής: Νέο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου

Την παροχή νέων κινήτρων για την αποχώρηση προσωπικού αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας Αττικής, προκειμένου να περικοπούν έτι περαιτέρω τα κόστη και να βγει το πλάνο δημιουργίας εσωτερικού κεφαλαίου.

Ειδικότερα το Δ.Σ. της τράπεζας, κατά τη συνεδρίασή του στις 15/03/2018, ενέκρινε πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου, αφού έλαβε υπόψη τις συνθή

...
 • 0

Citi: Oι απολαβές του CEO ήταν 369 φορές υψηλότερες από του μέσου υπαλλήλου

Οι ετήσιες απολαβές του CEO της Citi, Μάικλ Κόρμπατ το 2017 ήταν 369 φορές υψηλότερες από τον μέσο μισθό των υπαλλήλων της τράπεζας, μεταδίδει το Reuters.

Όπως αναφέρει η τράπεζα σε ανακοίνωση της, η ετήσια αμοιβή του κ. Κόρμπατ ανήλθε στα 17,8 εκατ. δολάρια, ενώ ο μέσος μισθός των υπαλλήλων ήταν 48.249 δολάρια.

Το Φεβρουάριο η Citi ανακοίνωσε πως α

...
 • 0

Attica Bank: Στο 1,1 εκατ. ευρώ τα κέρδη προ φόρων το 2017

Τα επαναλαμβανόμενα κέρδη προ φόρων και προβλέψεων της Attica Bank διαμορφώθηκαν σε 20,5 εκατ. ευρώ (μη συμπεριλαμβανομένου του έκτακτου κέρδους των 70 εκατ. ευρώ από την μεταβίβαση των μη εξυπηρετούμενων δανείων), έναντι 12,4 εκατ. την αντίστοιχη περυσινή χρήση, αυξημένα δηλαδή κατά 65,6% σε ετήσια βάση, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Το μ

...
 • 0

Ελαστικότερη η ΕΚΤ για τα κόκκινα δάνεια νέας γενιάς

Ελαστικότερα κριτήρια για να δάνεια που θα βγαίνουν σε καθυστέρηση προβλέπουν νέες κατευθυντήριες γραμμές της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας που θα τεθούν σε ισχύ την 1η Απριλίου και αφορούν τα νέα «κόκκινα» δάνεια, δηλαδή όσα κατηγοριοποιηθούν ως τέτοια μετά την συγκεκριμένη ημερομηνία.

Ελπίζοντας να αμβλύνει τις ανησυχίες αναφορικά με την αρχική τη

...
 • 0

Τραπεζικό... bypass στο νόμο Κατσέλη

Από κόσκινο περνούν οι τράπεζες τους 160.000 δανειολήπτες, οι οποίοι έχουν λάβει 280.000 δάνεια (καταναλωτικά, στεγαστικά) και έχουν ενταχθεί από το 2010 έως και σήμερα στον νόμο Κατσέλη.

Ο διαχωρισμός έχει ήδη γίνει και αφορά δύο κατηγορίες: 45.000 δανειολήπτες που έχουν πάρει δάνειο από μία τράπεζα και 115.000 – την τύχη των οποίων αποκάλυψε το Eu

...
 • 0

Στην χρηματοδότηση μικρομεσαίων ρίχνει το βάρος η ΕΤΕ

Τα εργαλεία που θα οδηγήσουν στην μακροχρόνια βιώσιμη ανάπτυξη της οικονομίας, τα βήματα προόδου που έχουν επιτευχθεί αλλά και οι προκλήσεις του σήμερα και του αύριο για το τραπεζικό σύστημα, τις επιχειρήσεις και την ελληνική οικονομία βρέθηκαν χθες στο επίκεντρο των θεμάτων που απασχόλησε το Συνέδριο, το οποίο διοργάνωσε στα Ιωάννινα ηΕθνική Τράπε

...
 • 0

Τράπεζες: Νέο «τσεκάρισμα» στα κόκκινα δάνεια

Σε νέο «τσεκάρισμα» των προβληματικών στοιχείων ενεργητικού των εγχώριων συστημικών τραπεζών αναμένεται να προχωρήσει στο τέλος της τρέχουσας χρονιάς ο Ενιαίος Εποπτικός Μηχανισμός (SSM), προκειμένου να ελέγξει αν οι τράπεζες έχουν προσαρμοσθεί στα ευρήματα του εν εξελίξει ελέγχου.

Όπως είναι γνωστό, από τα μέσα περίπου του 2017 ο SSM διενεργεί ανασ

...
 • 0

Τράπεζα Πειραιώς: Στις 28 Μαρτίου η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για το 2017

Στο πλαίσιο της ορθής και έγκαιρης ενημέρωσης του επενδυτικού κοινού και σύμφωνα με την ενότητα 4.1.4.3.1 του Κανονισμού του Χρηματιστηρίου Αθηνών, η Τράπεζα Πειραιώς ανακοινώνει το Οικονομικό Ημερολόγιο έτους 2018:

* Η ανακοίνωση των Ετήσιων Αποτελεσμάτων 2017 και η Ετήσια Ενημέρωση Αναλυτών θα πραγματοποιηθεί την 28 η Μαρτίου 2018 μετά τη λήξη της

...
 • 0

Attica Bank: Στα 80-100 εκατ. η επίπτωση από την εφαρμογή του IFRS 9

Τις εκτιμήσεις της για την επίπτωση από την εφαρμογή του νέου λογιστικού προτύπου IFRS 9 ανακοίνωσε η Attica Bank. 

Οπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση η τράπεζα, με το νέο Διεθνές Πρότυπο Χρηματοοικονομικής Αναφοράς 9 «Χρηματοοικονομικά Μέσα» (ΔΠΧΑ 9), το οποίο εφαρμόζεται από 01.01.2018 για τα πιστωτικά ιδρύματα, η Attica Bank ακολουθώντας τις πρό

...
 • 0

Οι προτάσεις Κομισιόν για τη μείωση των κόκκινων δανείων

Μια φιλόδοξη δέσμη μέτρων για την αντιμετώπιση των μη εξυπηρετούμενων δανείων (NPL) στην Ευρώπη κατέθεσε η Κομισιόν.

Όπως διαπιστώνει παρά την ικανοποιητική πρόοδο που έχει επιτευχθεί, πρέπει να ληφθούν περισσότερα μέτρα για να αντιμετωπιστούν τα εναπομένοντα αποθέματα NPL και η ενδεχόμενη συσσώρευσή τους στο μέλλον.

Τα μέτρα που ανακοινώνονται σήμερ

...
 • 0

Barclays: Τραπεζικό deal με το ανταλλακτήριο Coinbase

Το Coinbase, ένα από τα μεγαλύτερα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων, απέκτησε τραπεζικό λογαριασμό σε βρετανική τράπεζα, γεγονός που θα διευκολύνει τους Βρετανούς πελάτες του.

Η συμφωνία είναι η πρώτη μεγάλη συνεργασία μεταξύ βρετανικής τράπεζας και πλατφόρμας ανταλλαγής ψηφιακών νομισμάτων. Το Coinbase ανακοίνωσε σε δημοσίευση του σε μπλογκ ότι είχε

...
 • 0

Τράπεζες: Με το… δεξί ανοίγουν την αγορά δανείων

Με το… δεξί ανοίγουν τη δευτερογενή αγορά δανείων οι εγχώριες συστημικές τράπεζες, καθώς από τις μέχρι τώρα πωλήσεις, αφενός δεν γράφουν ζημιά, αφετέρου διευρύνουν, όλο και περισσότερο, τον αριθμό των ενδιαφερομένων επενδυτών.

Από τον περασμένο Σεπτέμβριο, όταν και οριστικοποιήθηκαν οι -μικρές- επικαιροποιήσεις στα πλάνα μείωσης μη εξυπηρετούμενων δ

...
 • 0

Alpha Bank: Στην B2Holding πωλήθηκαν κόκκινα δάνεια 3,7 δισ.

Η Alpha Bank ανακοίνωσε ότι προέβη στη σύναψη οριστικής συμφωνίας με τον επενδυτικό όμιλο B2Holding για την πώληση Χαρτοφυλακίου Μη Εξυπηρετούμενων και άνευ Εξασφαλίσεων Δανείων Λιανικής (το «Χαρτοφυλάκιο») συνολικού υπολοίπου 3,7 δισ. ευρώ και συνολικού οφειλόμενου κεφαλαίου 2,0 δισ. ευρώ με ημερομηνία αναφοράς την 30.6.2017.

Το Euro2day.gr είχε πρ

...
 • 0

Η Κομισιόν προτείνει πιο αυστηρές ρυθμίσεις για τα νέα NPLs

Oι τράπεζες της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα πρέπει να βάλουν στην άκρη περισσότερα κεφάλαια για την κάλυψη νέων δανείων που μπορεί να «κοκκινίσουν», σύμφωνα με πρόταση της Κομισιόν που θα δημοσιευτεί την Τετάρτη. 

Το έγγραφο το οποίο έχει δει το Reuters, αναφέρει πως οι νέοι κανονισμοί θα ισχύουν μόνο για τα δάνεια που θα συναφθούν μετά την ημερομηνία δημο

...
 • 0

Τράπεζες: Στα 5,7 δισ. η «ζημιά» από το IFRS 9

Σε ελαφρώς υψηλότερα επίπεδα από αυτά που υπολόγιζαν οι αναλυτές κινούνται οι πρόσθετες προβλέψεις για αναμενόμενες ζημίες πιστωτικού κινδύνου που θα σχηματίσουν φέτος, λόγω της υιοθέτησης του IFRS 9, οι τέσσερις συστημικές τράπεζες.

Εθνική, Πειραιώς, Alpha και Eurobank ανακοίνωσαν τα τελευταία 24ωρα τις εκτιμήσεις τους για την επίπτωση από την εφ

...
 • 0
Subscribe to this RSS feed

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Subscribe to our Newsletter and get the best news every day in your mail!

* Your Email Address:
* Preferred Format:
* Enter the security code shown: