Log in

ΤΡΑΠΕΖΕΣ

Guardian: Στο στόχαστρο των Δημοκρατικών ο Ross για τις μπίζνες με ρώσους ολιγάρχες

Νέα ερωτήματα τίθενται από Δημοκρατικούς αμερικανούς γερουσιαστές για το ρόλο του Wilbur Ross, υπουργού εμπορίου των ΗΠΑ ενόσω ήταν αντιπρόεδρος στην Τρ. Κύπρου.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Guardian, o Ross χειρίστηκε μία συμφωνία της Τράπεζας Κύπρου με ρώσο επιχειρηματία που έχει δεσμούς με τον Βλαντιμίρ Πούτιν.

Όπως σημειώνεται, η συναλλαγή εγείρει

...
 • 0

Νουί: Επαρκής η κεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών

Ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, μιλώντας σήμερα στο Eυρωκοινοβούλιο εκ μέρους της Ευρωομάδας της Αριστεράς, στην Επιτροπή Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής (ECON) και στο πλαίσιο Δημόσιας ακρόασης με την Ντανιέλ Νουί, Πρόεδρο του Eποπτικού Συμβουλίου της ΕΚΤ, είπε τα ε

...
 • 0

Νέο διοικητικό συμβούλιο στο Σύλλογο Προσωπικού Alpha Bank

Συνεδρίασε, σήμερα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Προσωπικού Alpha Bank που προέκυψε από τις πρόσφατες εκλογές και συγκροτήθηκε σε σώμα.

Η σύνθεση του νέου Προεδρείου έχει ως εξής:

ΠΡΟΕΔΡΟΣ : ΤΑΣΟΣ ΓΚΙΑΤΗΣ
ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ : ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ : ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΑΤΣΗΣ
ΑΝΑΠΛ. ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ : ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ
ΤΑΜΙΑΣ : ΣΩΤΗΡΗΣ ΠΡΟΚΟ

...
 • 0

Ο εφιάλτης του AQR στοιχειώνει τις τράπεζες

Βαθιά ανησυχία επικρατεί στις διοικήσεις των ελληνικών τραπεζών για την πορεία της διαπραγμάτευσης μεταξύ κυβέρνησης και θεσμών κυρίως όσον αφορά στο χρονικό σημείο που αυτή θα ολοκληρωθεί.

Τραπεζικές πηγές τονίζουν στο Euro2day.gr ότι η ζημιά που γίνεται στο δανειακό χαρτοφυλάκιο -καθώς ήδη καταγράφεται αύξηση των μη εξυπηρετούμενων δανείων κατά 1,

...
 • 0

Ο εφιάλτης του AEQ στοιχειώνει τις τράπεζες

Βαθιά ανησυχία επικρατεί στις διοικήσεις των ελληνικών τραπεζών για την πορεία της διαπραγμάτευσης μεταξύ κυβέρνησης και θεσμών κυρίως όσον αφορά το χρονικό σημείο που αυτή θα ολοκληρωθεί.

Τραπεζικές πηγές τονίζουν στο Euro2day.gr ότι η ζημιά που γίνεται στο δανειακό χαρτοφυλάκιο - καθώς ήδη καταγράφεται αύξηση των μη εξυπηρετούμενων δανείων κατά 1,

...
 • 0

Eurobank: Δέκα νικητές στην κλήρωση του λογαριασμού «Μεγαλώνω»

Ποσό €10.000 στο λογαριασμό «Μεγαλώνω» του πρώτου μεγάλου νικητή και δωροεπιταγές αξίας €100 από τα καταστήματα Public για τους επόμενους 9 τυχερούς νικητές είναι τα δώρα για τους 10 μικρούς τυχερούς δικαιούχους του αποταμιευτικού λογαριασμού «Μεγαλώνω» του Δικτύου Νέο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο της Eurobank, σύμφωνα με ανακοίνωση της τράπεζας.

Οι 10 τ

...
 • 0

Νέο καμπανάκι από την αύξηση του ορίου ELA κατά 400 εκατ.

Σε αύξηση της έκτακτης ενίσχυσης σε ρευστότητα για τις ελληνικές τράπεζες προχώρησε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα λίγες ημέρες μετά την γνωστοποίηση στοιχείων ότι το Φεβρουάριο η πτωτική τάση στον δανεισμό των τραπεζών από τον ακριβότερο ELA, αντιστράφηκε καθώς καταγράφηκε άνοδος 300 εκατ. ευρώ το Φεβρουάριο. 

Όπως ανακοίνωσε η Τράπεζα της Ελλάδος "σ

...
 • 0

Οι φόβοι των επενδυτών για τις ελληνικές τράπεζες

Η εκροή καταθέσεων, η αύξηση των μη εξυπηρετούμενων δανείων και φυσικά η αξιολόγηση μονοπώλησαν το ενδιαφέρον των διαχειριστών κεφαλαίων στις συζητήσεις με τα στελέχη των ελληνικών τραπεζών στο συνέδριο που διοργάνωσε η Morgan Stanley στο Λονδίνο.

Χθες, πραγματοποιήθηκαν οι πρώτες συναντήσεις με τα κλιμάκια της Εθνικής και της Eurobank και σήμερα θα

...
 • 0

Κρατική διάσωση ζητούν Banca Popolare di Vicenza και Veneto Banca

Τα σχέδια της Ιταλίας για διάσωση δυο περιφερειακών τραπεζών δημιουργούν διλήμματα στις ευρωπαϊκές ρυθμιστικές αρχές, που δεν έχουν ακόμα αποφασίσει αν η προβληματική Monte dei Paschi di Siena έχει δικαίωμα να λάβει κρατική διάσωση, τρεις μήνες αφότου δόθηκε το προκαταρκτικό «πράσινο φως».

Όπως αναφέρει το Reuters, η Banca Popolare di Vicenza και η

...
 • 0

Ωρα αποφάσεων για τρία «πωλητήρια» της Εθνικής

Ένα 25ήμερο «φωτιά» έχει μπροστά της η Εθνική Τράπεζα καθώς ως το Πάσχα θα πρέπει να έχουν κατατεθεί δεσμευτικές προσφορές για την Εθνική Ασφαλιστική και την Banca Romaneasca καθώς και να αποφασισθεί, αν θα πωληθεί με τον εν εξελίξει διαγωνισμό ή αργότερα η θυγατρική στην Κύπρο.

Πρόκειται για τα τρία πιο σημαντικά «πωλητήρια» που έχουν απομείνει στι

...
 • 0

Πού μειώνει τα επιτόκια καταθέσεων η Πειραιώς

Η Τράπεζα Πειραιώς προχωρά σε μείωση των επιτοκίων επιλεγμένων αποταμιευτικών προϊόντων και του online λογαριασμού που διαθέτει στους πελάτες της κατά 0,20%.

Σημειώνεται ότι τα επιτόκια των υπόλοιπων λογαριασμών ταμιευτηρίου,τρεχούμενων και μισθοδοσίας παραμένουν αμετάβλητα.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, οι ανωτέρω αλλαγές θα τεθούν σε ισχύ από τ

...
 • 0

Eurobank: «Τρέχει» η διαδικασία πώλησης της Bancpost

Λίγο μετά το Πάσχα αναμένεται να κατατεθούν δεσμευτικές προσφορές για την απόκτηση πλειοψηφικού πακέτου ή και του 100% του μετοχικού κεφαλαίου της Bancpost, θυγατρικής της Eurobank στη Ρουμανία.  

Ο διαγωνισμός τον οποίο «τρέχουν», ως σύμβουλοι πώλησης, HSBC και Mediobanca βρίσκεται αυτή τη στιγμή στη φάση διενέρ

...
 • 0

Προβληματίζει τις τράπεζες το... μπαράζ εμβασμάτων

Σημαντική αύξηση των αιτημάτων για αποστολή εμβασμάτων στο εξωτερικό καταγράφεται από την αρχή του έτους, εξαιτίας της αβεβαιότητας που προκαλεί η καθυστέρηση στο κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης.

Με βάση τους περιοριστικούς όρους των capital controls, κάθε φυσικό πρόσωπο μπορεί να στείλει με έμβασμα στο εξωτερικό 1.000 ευρώ τον μήνα, χωρίς την υπο

...
 • 0

Επιτυχημένη η λειτουργία των e-branch της Πειραιώς

Mε μεγάλη αποτελεσματικότητα λειτουργούν τα τρία πλήρως αυτοματοποιημένα καταστήματα του δικτύου e-branch της Τράπεζας Πειραιώς στο Χαλάνδρι, στους Αμπελόκηπους και στο εκπτωτικό χωριό McArthurGlen, έχοντας μέχρι στιγμής επιτύχει να αναβαθμίσουν την ποιότητα και εξυπηρέτηση των πελατών, προσφέροντας μια «Σύγχρονη Τραπεζική Εμπειρία».

Οπως επι

...
 • 0

Οι μεγάλες τράπεζες ετοιμάζονται για το Brexit

Οι μεγάλες επενδυτικές τράπεζες πρόκειται να ξεκινήσουν τη διαδικασία μεταφοράς κάποιων από τις δραστηριότητές τους με έδρα στο Λονδίνο, προς νέα κέντρα στην ΕΕ μέσα σε μερικές εβδομάδες, καθώς η Τερέζα Μέι όρισε ημερομηνία για την πυροδότηση του επίσημου μηχανισμού που θα οδηγήσει στο διαζύγιο Βρετανίας-ΕΕ.

Η Φρανκφούρτη και το Δουβλίνο δείχνουν οι

...
 • 0

S&P: Οι ιρλανδικές τράπεζες αφήνουν πίσω τους την κρίση

Ο τραπεζικός τομέα της Ιρλανδίας έχει ανακάμψει σχεδόν πλήρως από την κρίση του 2008-2011, σύμφωνα με έκθεση της S&P.

Στην έκθεση που τιτλοφορείται «Επιστρέφοντας εκεί που κάποτε ανήκαν», η S&P αναφέρει πως ο τομέας έχει «σε μεγάλο βαθμό ανακάμψει» από τoυς τριγμούς που προκάλεσε η κρίση.

Η οικονομία της Ιρλανδίας δέχθηκε ισχυρό πλήγμα κατά τ

...
 • 0

Πλήρη στήριξη της ΤτΕ στον Θεόδωρο Πανταλάκη

«H Attica Bank, όπως είναι ήδη γνωστό στην τραπεζική και επιχειρηματική κοινότητα, έχει πλέον έμπειρη, στιβαρή και ικανή Διοίκηση», τονίζει η ΤτΕ σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

«Από τον Σεπτέμβριο του 2016 που ανέλαβε καθήκοντα, η νέα Διοίκηση της Attica Bank ανέλαβε πρωτοβουλίες για την άμεση εξυγίανση της τράπεζας και την ενίσχυση της εμπιστοσύνης πελ

...
 • 0

Στις 30 Μαρτίου τα αποτελέσματα 2016 της Alpha Bank

Η Alpha Bank θα ανακοινώσει τα αποτελέσματα του Έτους 2016, την Πέμπτη, 30 Μαρτίου 2017, σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα:

-ώρα 17.20: Ανακοίνωση Αποτελεσμάτων Έτους 2016. Έκδοση Δελτίου Τύπου το οποίο θα είναι διαθέσιμο από την ιστοσελίδα της Τραπέζης στο διαδίκτυο και την ιστοσελίδα του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

-ώρα 17.30: Ενημέρωση αναλυτών και θεσμ

...
 • 0

Eurobank: Στις 29 Μαρτίου τα αποτελέσματα του 2016

Η Eurobank Ergasias ενηµερώνει ότι τα οικονοµικά αποτελέσµατα του έτους 2016 θα ανακοινωθούν την Τετάρτη, 29 Μαρτίου 2017 µετά τη λήξη της συνεδρίασης του Χρηµατιστηρίου Αθηνών.

Την ίδια ηµέρα θα ακολουθήσει τηλεφωνική ενηµέρωση των αναλυτών στις 18:00, αναφέρει η Eurobank.

...
 • 0

Ρεαλιστικές στρατηγικές για τα κόκκινα δάνεια ζητά η ΕΚΤ

Η ΕΚΤ δημοσίευσε σήμερα το τελικό έγγραφο κατευθύνσεων για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια (ΜΕΔ). Το εν λόγω έγγραφο αποτελεί σημαντικό βήμα για την αντιμετώπιση των ΜΕΔ σε όλη τη ζώνη του ευρώ.

Παρουσιάζει τα μέτρα, τις διαδικασίες και τις βέλτιστες πρακτικές που θα πρέπει να ακολουθούν οι τράπεζες στο πλαίσιο της αντιμετώπισης των ΜΕΔ, ζήτημα το οποίο

...
 • 0

Προβληματικά δάνεια 14 δισ. δίνει η Eurobank στην FPS

Μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα (NPEs) ύψους 14 δισ. ευρώ που αντιστοιχούν σε καταναλωτικά, στεγαστικά και δάνεια προς μικρομεσαίες επιχειρήσεις θα μεταφέρει για διαχείριση η Eurobank στην ειδική εταιρεία FPS, η οποία έλαβε άδεια διαχείρισης μη εξυπηρετούμενων δανείων από την Τράπεζα της Ελλάδος.

Πληροφορίες του Euro2day.gr αναφέρουν ότι η ανάθεση της δ

...
 • 0
Subscribe to this RSS feed

Subscribe to our Newsletter and get the best news every day in your mail!

* Your Email Address:
* Preferred Format:
* Enter the security code shown: