Log in

ΤΡΑΠΕΖΕΣ

Attica Bank: Ο Σταύρος Αυγέρος αναλαμβάνει Διευθυντής Εσωτερικού Ελέγχου

H Attica Bank ανακοίνωσε ότι από σήμερα, 22.05.2017, καθήκοντα Διευθυντή της Διεύθυνσης Εσωτερικού Ελέγχου της Τράπεζας αναλαμβάνει ο κ. Σταύρος Αυγέρος.

Ο κ. Αυγέρος διαθέτει πολυετή ελεγκτική εμπειρία στον εγχώριο τραπεζικό κλάδο, κατέχει διεθνή πιστοποίηση ως ελεγκτής χρηματοοικονομικών υπηρεσιών (CFSA) και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος

...
 • 0

ΕΤΕ: Νέος αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος ο Γ. Αρκάδης

Ο Γεώργιος Αρκάδης έμπειρο στέλεχος στις χορηγήσεις ναυτιλιακών δανείων, θα πάρει, σύμφωνα με πληροφορίες, τη μια εκ τις δύο θέσεις του αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου της Εθνικής Τράπεζας, μετά την τυπική υποβολή παραίτησης από τον κ. Δ. Δημόπουλο.

Ο νυν αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας, Δημήτρης Δημόπουλος ανακοίνωσε στο Διοικητικό Σ

...
 • 0

Δανειολήπτες: Οι μπαταχτσίδες οι κόκκινοι και οι… πορτοκαλί

Σε τρεις κατηγορίες ως προς την εξυπηρέτηση ή όχι των δανείων τους χωρίζονται οι δανειολήπτες των ελληνικών τραπεζών, οι οποίοι ξεπερνούν το 1 εκατομμύριο. Τα στοιχεία των τραπεζών είναι εντυπωσιακά καθώς καταδεικνύουν ότι οι δανεισμένοι Έλληνες βρίσκονται στην πλειονότητά τους σε δεινή οικονομική θέση ενώ υπάρχει και το κομμάτι των στρατηγικά κακο

...
 • 0

Eurobank: Θα πιαστούν οι στόχοι του 2017

Ιδιαίτερα συγκρατημένοι στις εκτιμήσεις τους για το μέγεθος επιστροφής καταθέσεων μέχρι το τέλος του 2017 εμφανίσθηκαν τα στελέχη της Eurobank κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των αναλυτών για τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου.

«Το δεύτερο εξάμηνο αναμένουμε εισροές καταθέσεων, κυρίως το τελευταίο τρίμηνο του έτους», τόνισαν και πρόσθεσαν: «Ωστόσο,

...
 • 0

Eurobank: Καθαρά κέρδη 37 εκατ. το α' τρίμηνο

Στα 37 εκατ. ευρώ ανήλθαν τα καθαρά κέρδη της Eurobank το πρώτο τρίμηνο, εκ των οποίων τα 29 εκατ. από διεθνείς δραστηριότητες. 

Τα νέα μη εξυπηρετούμενα ανοίγματα (NPEs) της τράπεζας κινήθηκαν σε αρνητικό έδαφος για 2ο συνεχόμενο τρίμηνο (-€72εκ.).

Στο τρίμηνο καταγράφεται και μείωση των καταθέσεων κατά €372εκ.

...
 • 0

Σήμανε νέο καμπανάκι για τα κόκκινα δάνεια

Με σταθερό ρυθμό αυξάνονται τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια (NPLs) μήνα με το μήνα γεγονός που προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία στις διοικήσεις των τραπεζών.

Τον Απρίλιο δημιουργήθηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες, 500 εκατ ευρώ νέα NPLs - 250 εκατ. δάνεια ιδιωτών και 250 εκατ. επιχειρήσεων -και η αυξητική τάση συνεχίσθηκε και τον Μάιο.

Τραπεζικές πηγές αναφέρουν

...
 • 0

Κόλλησαν οι προσπάθειες για τραπεζική ένωση

Η χρηματοπιστωτική ολοκλήρωση στην ευρωζώνη «κόλλησε» πέρυσι, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, η οποία παροτρύνει τα κράτη μέλη να προχωρήσουν με τα σχέδια για τη δημιουργία μιας πλήρους τραπεζικής ένωσης στο μπλοκ.

Στην τελευταία έκθεσή της, σημειώνουν οι Financial Times για τα ρίσκα που αντιμετωπίζουν οι τράπεζες των 19 κρατών μελών σημε

...
 • 0

Νουί: «Σε άρνηση» κάποιες τράπεζες για τα «κόκκινα» δάνεια

Κάποιες τράπεζες της ευρωζώνης βρίσκονται «σε άρνηση» για τα προβλήματά τους με τα «κόκκινα» δάνεια, δήλωσε η επικεφαλής του εποπτικού οργάνου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Ντανιέλ Νουί.

«Σε όλες τις χώρες της ευρωζώνης υπάρχουν… τράπεζες που δεν τα πάνε τόσο καλά αλλά είναι προσηλωμένες –και με θάρρος- στην

...
 • 0

Μνούτσιν: Τεράστιο λάθος η διάσπαση των μεγάλων τραπεζών

Ο υπουργός Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν τόνισε πως δεν τάσσεται υπέρ του διαχωρισμού των επενδυτικών τραπεζών από τις υπόλοιπες τραπεζικές δραστηριότητες.

Σε δηλώσεις του στην Επιτροπή Τραπεζών της Γερουσίας, ο κ. Μνούτσιν ανέφερε πως μια τέτοια κίνηση θα δημιουργούσε σημαντικά προβλήματα στις χρηματοοικονομικές αγορές και στην παροχή ρευστότητας.

Η

...
 • 0

ΤΧΣ: Νέος CEO ο Martin Czurda

Νέο διευθύνοντα σύμβουλο έχει και τυπικά από σήμερα το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας καθώς δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ απόφαση του υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου, με την οποία διορίζεται CEO του ταμείου ο εξ Αυστρίας Martin Czurda.

Όπως έγραψε το Euro2day.gr ο υπουργός Οικονομικών ανέμενε την έγκριση του EuroWorkingGroup, προκειμένου να

...
 • 0

Σαλλας: Η οικονομία μπαίνει σε φάση σταθεροποίησης

Oλοκληρώθηκαν οι διαδικασίες για την είσοδο της Lyktos Participations A.E. του Σάλλα ως Στρατηγικού Επενδυτή στην Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα.

Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιείται Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου και έτσι η Lyktos Participations αποκτά το 21,49%. Σύμφωνα με το καταστατικό του πιστωτικού ιδρύματος με το μερίδιο αυτό, η Lyktos έχει το δ

...
 • 0

Πειραιώς: Συμφωνία συμβολαιακής γεωργίας με Βιοντήζελ ΜΟΝ. ΕΠΕ

Η Τράπεζα Πειραιώς και η εταιρεία ΒΙΟΝΤΗΖΕΛ ΜΟΝ. EΠΕ ανακοινώνουν τη συνεργασία τους στο πλαίσιο του προγράμματος Συμβολαιακής Γεωργίας & Κτηνοτροφίας της Τράπεζας, με στόχο την άμεση και ενεργό υποστήριξη όλων των εμπλεκομένων στην παραγωγική διαδικασία του πρωτογενούς τομέα και στην ενίσχυση της καλλιέργειας ενεργειακών φυτών.

Η εταιρεία ιδρύ

...
 • 0

Moody’s: Πιστωτικά θετικό το ντιλ Attica Bank-Aldridge

«Πιστωτικά θετικό» χαρακτηρίζει το ντιλ με το οποίο η Attica Bank θα καλύψει τις κεφαλαιακές της ανάγκες η Moody’s.

Ο οίκος περιγράφει τη συμφωνία με την Aldridge και σημειώνει ότι με την συμφωνία αυξάνεται ο pro forma δείκτης κεφαλαίου της τράπεζας CET1 στο 17% (Δεκέμβριος 2016). Ωστόσο σημειώνει ότι περίπου το 75% των κεφαλαίων της έχουν τη μορφή

...
 • 0

Τράπεζες: «Ψηλώνει» ο πήχης για τα κόκκινα δάνεια

«Ψηλώνει» ο πήχης για τις τράπεζες, όσον αφορά στους στόχους μείωσης των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων τους (Non Performing Exposures- NPEs), μετά την αυστηροποίηση από την Ευρωπαική Αρχή Τραπεζών (European Banking Authority – EBA) των κριτηρίων, βάσει των οποίων ένα ρυθμισμένο δάνειο θεωρείται ότι «πρασίνισε», επανερχόμενο, σταδιακά, στην κατηγορί

...
 • 0

Φραγκιαδάκης: Αποκτά καλύτερο βηματισμό η οικονομία

Η Διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας ξεκινά από την εβδομάδα αυτή έναν μεγάλο κύκλο επαφών με τις επιχειρήσεις της ελληνικής περιφέρειας. Στόχος είναι να ενισχύσει τις συνεργασίες της τράπεζας με την επιχειρηματική κοινότητα, να στηρίξει νέες πρωτοβουλίες και επιχειρηματικά σχέδια στην περιφέρεια, να συμβάλει αποφασιστικά, όπως πάντα πράττει η Εθνική, σ

...
 • 0

Πακέτο με 16.000 ιδιόκτητα ακίνητα πωλούν οι τράπεζες

Στην πώληση των 16.000 ιδιόκτητων ακινήτων τους αναμένεται να προχωρήσουν σταδιακά οι τέσσερις συστημικές τράπεζες καθώς το κόστος διακράτησης είναι ιδιαίτερα υψηλό. Ασφαλείς πληροφορίες του Euro2day.gr αναφέρουν ότι στον στρατηγικό σχεδιασμό των πιστωτικών ιδρυμάτων εντάσσεται ο απεγκλωβισμός από τα ιδιόκτητα ακίνητα και η έναρξη της διαδικασίας α

...
 • 0

Πειραιώς: Πως ο Paulson...ευθύνεται για τις μικρές εκροές λόγω MSCI

Μικρές εκροές αναμένεται να σημειωθούν στον τίτλο της Τράπεζας Πειραιώς, λόγω της μείωσης του σταθμισμένου από τον MSCI free float.

Ειδικότερα, το Free float Inclusion Factor (FIF) μειώθηκε στο 65% από 75%. Η μείωση, πιθανότατα, οφείλεται στο ότι η MSCI συνυπολογίζει, πλέον, το ποσοστό της Paulson and Co σε αυτό των βασικών μετόχων, μια και διαθέτει

...
 • 0

Alpha Bank: Κάτω του 5% το ποσοστό της BlackRock

Η Alpha Bank ανακοίνωσε ότι η BlackRock Inc. κατέχει έμμεσα από την 12.5.2017 δικαιώματα ψήφου τα οποία αντιστοιχούν σε ισάριθμες κοινές, ονομαστικές, μετά ψήφου, άυλες μετοχές σε ποσοστό κάτω του ορίου του 5% επί του συνόλου των δικαιωμάτων ψήφου της Τραπέζης.

Alpha Bank: Κάτω του 5% το ποσοστό της BlackRock

...
 • 0

Εκροές $11,9 εκατ. στην Πειραιώς «βλέπει» η Bernstein

Τις εξαμηνιαίες αλλαγές στους ομώνυμους δείκτες ανακοίνωσε η MSCI στις οποίες δεν υπήρξε καμία προσθήκη ή διαγραφή ελληνικών μετοχών (MSCI Standard Greece και Small Cap).

Σύμφωνα ωστόσο με την ανάλυση της Bernstein, μειώνεται η στάθμιση της χώρας σε 0,38% από 0,39% στο δείκτη των αναδυόμενων αγορών (MSCI Emerging Markets). Σύμφωνα με τους υπολογισμο

...
 • 0

Τράπεζα Αττικής: Ενα deal διάσωσης για… αντιγραφή!

Κεφαλαιακό κέρδος 70 εκατ. ευρώ, μέσω μιας «πρωτότυπης» συναλλαγής τιτλοποίησης μη εξυπηρετούμενων δανείων, που μπορεί να βρει αντιγραφείς μεταξύ των τραπεζών, θα εγγράψει η Τράπεζα Αττικής, καλύπτοντας με αυτό τον τρόπο τις κεφαλαιακές ανάγκες, οι οποίες είχαν προκύψει υπό το δυσμενές σενάριο του stress test του 2015.

Η χθεσινή έκτακτη γενική συνέλ

...
 • 0
Subscribe to this RSS feed

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Subscribe to our Newsletter and get the best news every day in your mail!

* Your Email Address:
* Preferred Format:
* Enter the security code shown: