Log in

ΤΡΑΠΕΖΕΣ

Alpha: Χρηματοδότηση $250 εκατ., μέσω τιτλοποιήσεως ναυτιλιακών απαιτήσεων

Η Alpha Bank ολοκλήρωσε επιτυχώς τη δεύτερη συναλλαγή χρηματοδοτήσεως ύψους USD 250 εκατ., μέσω τιτλοποιήσεως ναυτιλιακών απαιτήσεων σε συνεργασία με τη Citi, σε συνέχεια της αρχικής εκδόσεως τιτλοποιήσεως ναυτιλιακών δανείων ύψους USD 500 εκατ. το 2014.

Η συναλλαγή, η οποία συμβάλλει στην περαιτέρω βελτίωση και διαφοροποίηση της ρευστότητας της Τρα

...
 • 0

Mε €30 εκατ. η EBRD στο καλυμμένο ομόλογο της Εθνικής

H Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Επενδύσεων (EBRD) ανακοίνωσε ότι θα επενδύσει στην έκδοση καλυμμένου ομολόγου της Εθνικής Τράπεζας, αγοράζοντας 30 εκατ. από τα 750 εκατ. της έκδοσης.

Όπως σημειώνει στην ανακοίνωση, η συναλλαγή θα στηρίξει την προσπάθεια της ελληνικής τράπεζας να επιστρέψει στις διεθνείς αγορές κεφαλαίου. Η επιστροφή αυτή θα ω

...
 • 0

D. Nouy: Επαρκή τα επίπεδα κεφαλαίου των ελληνικών τραπεζών

«Προκειμένου να διασφαλιστεί ότι οι μεταρρυθμίσεις οδηγούν σε επίσπευση της διευθέτησης των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων στην Ελλάδα, είναι απαραίτητο να διασφαλιστεί η πλήρης εφαρμογή τους, για παράδειγμα όσον αφορά τη θέση σε λειτουργία της νέας πλατφόρμας ηλεκτρονικών πλειστηριασμών» τονίζει η επικεφαλής του SSM, σε απάντηση επιστολής που έλαβε

...
 • 0

Μήνυμα Μεγάλου σε 220 στελέχη της Πειραιώς

Μήνυμα σταθερότητας και προσήλωσης στην επίτευξη των στόχων της "Ατζέντας 2020" απηύθυνε σε 220 στελέχη της τράπεζας Πειραιώς ο διευθύνων σύμβουλος Χρήστος Μεγάλου κατά τη διάρκεια της ημερίδας του τομέα λιανικής τραπεζικής, δικτύων και καταθέσεων, η οποία πραγματοποιήθηκε, χθες, στο εκπαιδευτικό κέντρο της τράπεζας στο Καστρί.

Οι επικεφαλής των μον

...
 • 0

Εξωδικαστικός: Ολα τα κριτήρια ένταξης για χρέη ως 50.000 ευρώ

Στο μικροσκόπιο των θεσμών βρίσκεται η πρόταση που υπέβαλλαν οι τράπεζες -και η οποία βασίσθηκε στις προτάσεις της PriceWaterCoopers- για το μοντέλο ρύθμισης για όσους έχουν συνολικά χρέη από 20.000 έως 50.000 ευρώ και επιδιώκουν ένταξη στον εξωδικαστικό συμβιβασμό. Πρόκειται για την κατηγορία οφειλών για την οποία οι δανειστές αντέδρασαν στην αυτο

...
 • 0

Νουί: Η ΕΚΤ θα θέσει στόχους για τις τράπεζες που καθυστερούν στα NPEs

H Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα προσφέρει επιπρόσθετη ποσοτική καθοδήγηση στις τράπεζες που δυσκολεύονται να μειώσουν τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, ανακοίνωσε η επικεφαλής του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού. 

«Οι ομάδες εποπτείας ασχολούνται με τις τράπεζες που έχουν πολύ υψηλά επίπεδα μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων (NPE) για να αξιολογήσουν και να δοκι

...
 • 0

Τράπεζα Πειραιώς: Deal για πώληση των δραστηριοτήτων στη Σερβία

Η Τράπεζα Πειραιώς ανακοινώνει ότι κατέληξε σε συμφωνία για την πώληση των τραπεζικών και leasing δραστηριοτήτων της στη Σερβία, στη Direktna Banka A.D., έναν τραπεζικό όμιλο της Σερβίας που αυξάνει δυναμικά την παρουσία του στην τοπική αγορά.

Το συνολικό τίμημα σε μετρητά θα διαμορφωθεί από €58 εκατ έως €61 εκατ, ανάλογα με την οικονομική απόδοση τ

...
 • 0

Εθνική: Ετοιμάζει πώληση «κόκκινων» δάνειων 3 δισ.

«Κόκκινα» δάνεια ύψους 3 δισ. ευρώ ετοιμάζεται να βγάλει προς πώληση η Εθνική Τράπεζα, με στόχο η διαδικασία να έχει ολοκληρωθεί τους πρώτους μήνες του 2018. Πρόκειται για το μεγαλύτερο πακέτο πώλησης μη εξυπηρετούμενων δανείων χωρίς εξασφαλίσεις σε σχέση με τις υπόλοιπες τράπεζες.

Τα εν λόγω δάνεια, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Euro2day.gr π

...
 • 0

Στο «στόχαστρο» Ελβετού ακτιβιστή η Credit Suisse

Ελβετικό hedge fund ετοιμάζεται να ξεκινήσει εκστρατεία ακτιβιστών για τη διάλυση της Credit Suisse, βασιζόμενο στην ανυπομονησία που δείχνουν οι επενδυτές σε ό,τι αφορά την πρόοδο στην ανάκαμψη της τράπεζας υπό τον διευθύνοντα σύμβουλο Tidjane Thiam.

Σύμφωνα με πηγές που επικαλούνται οι Financial Times, η RBR

...
 • 0

HSBC: Μειώνει τις τιμές-στόχους για Alpha, Eurobank, Πειραιώς

Σε μείωση των τιμών-στόχων για τις μετοχές των Alpha Bank, Eurobank και Τράπεζα Πειραιώς προχώρησε η HSBC, δίνοντας και στις τρεις σύσταση «buy».

Για την Alpha Βank η τιμή-στόχος μειώθηκε στα 2,7 ευρώ από 3,15 ευρώ προηγουμένως, για την Eurobank στο 1 ευρώ και για την Πειραιώς στα 4 ευρώ από 6,4 ευρώ προηγουμένως

...
 • 0

Eurobank: Επαφές με επενδυτές για το καλυμμένο ομόλογο

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η έκδοση καλυμμένου ομολόγου από την Eurobank, με την τράπεζα να δίνει εντολή σε Barclays, Commerzbank, Goldman Sachs, JP Morgan, Natwest Markets και UBS να οργανώσουν συναντήσεις με θεσμικούς επενδυτές ανά την Ευρώπη, με έναρξη των επαφών στις 18 Οκτωβρίου.

Θα ακολουθήσει έκδοση καλυμμένου ομολόγου με τριετή ωρίμανση, υ

...
 • 0

Τραπεζικές πηγές: Για «μπαταχτσήδες» οι e-πλειστηριασμοί

Χαρακτηριστικές περιπτώσεις στρατηγικών κακοπληρωτών που διαθέτουν και σημαντικά εισοδήματα και ικανά περιουσιακά στοιχεία και μπορούν να εξυπηρετήσουν το δάνειό τους, αλλά συνειδητά δεν το κάνουν, επιλέγουν οι τράπεζες να εισάγουν στην πλατφόρμα ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, που εκτιμάται ότι θα ξεκινήσουν στα τέλη του επόμενου μήνα.

Όπως αναφέρουν

...
 • 0

Διακρίθηκε για τις υπηρεσίες mobile banking η Alpha Bank

Οι υπηρεσίες Alpha Mobile Banking και my Alpha wallet της Alpha Bank απέσπασαν πέντε νέες διακρίσεις στο πλαίσιο του διαγωνισμού Mobile Excellence Awards 2017.

Οι διακρίσεις, ένα Grand Award, τρία Χρυσά βραβεία και ένα Αργυρό βραβείο επιβεβαιώνουν την επιτυχημένη πορεία των ηλεκτρονικών υπηρεσιών της Alpha Bank.

εφαρμογή Alpha Mobile Banking για έξ

...
 • 0

Βραβεία ποιότητας για Εθνική στα Facilities Management Awards

Κορυφαίες διακρίσεις στην κατασκευή, ανακατασκευή και διαχείριση εγκαταστάσεων απέσπασε, για μία ακόμη χρονιά, η Εθνική Τράπεζα μέσω του Group Real Estate, συμμετέχοντας στον διαγωνισμό Facilities Management Awards 2017.

Σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις 10 Οκτωβρίου το βράδυ στην Αθήνα, η τελετή των Βραβείων ξεκίνησε με την απονομή τιμη

...
 • 0

Στο σφυρί βγάζει η Εθνική 131 ακίνητα σε όλη τη χώρα!

Με την πώληση 131 ακινήτων, που έχουν περιέλθει στην κατοχή της, ως αποτέλεσμα κατάπτωσης εγγύησης, ανοίγει η Εθνική Τράπεζα την αυλαία των πλειστηριασμών ενώ την ίδια στιγμή οι εταιρείες leasing του ομίλου εντείνουν τις πωλήσεις επαγγελματικών ακινήτων.  

Η Διεύθυνση Περιουσίας της τράπεζας γνωστοποίησε ότι πρόκειται να διενεργήσει δημόσιους πλειοδ

...
 • 0

Reuters: Η ΕΚΤ θα μπορούσε να αγοράσει καλυμμένα ομόλογα της Εθνικής

Η ΕΚΤ θα μπορούσε να αγοράσει καλυμμένα ομόλογα που εξέδωσε η Εθνική Τράπεζα, παρέχοντας έμμεση στήριξη στην ελληνική οικονομία, σύμφωνα με χρηματοοικονομικές πηγές που γνωρίζουν το ζήτημα, μεταδίδει το Reuters.

H EKT δεν φαίνεται να αγόρασε αρχικά τέτοια ομόλογα από την ΕΤΕ ωστόσο τραπεζικές πηγές υποστηρίζουν ότι θα μπορούσε να το πράξει μετά την

...
 • 0

Τράπεζες: Πού μπαίνει ο πήχης του 2018 για τα κόκκινα δάνεια

Αυξημένοι κατά 20%-25%, ήτοι κατά μέσο όρο κατά 2,9 δισ. ευρώ, είναι οι αναθεωρημένοι στόχοι μείωσης των μη εξυπηρετούμενων δανείων για το 2018 και το 2019 που απέστειλαν πριν δύο εβδομάδες οι ελληνικές τράπεζες στον Ενιαίο Εποπτικό Μηχανισμό (SSM).

Το ποσοστό διαφέρει ανά τράπεζα, χωρίς, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Euro2day.gr, να ξεπερνά το 25%

...
 • 0

Eurobank: Ο Χριστόφορος Κουφαλιάς νέος εκπρόσωπος του ΤΧΣ στο ΔΣ

Η Τράπεζα Eurobank, ανaκοίνωσε ότι το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε στις 12 Οκτωβρίου 2017, την ενσωμάτωση του νέου εκπροσώπου του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας κ. Χριστόφορου Κουφαλιά στο Δ.Σ. της Τράπεζας, σε αντικατάσταση του κ. Kenneth Howard Prince-Wright, και τον ορισμό του ως μη εκτελεστικό μέλος του Δ.Σ..

Η εκλογή του νέου μέλους τ

...
 • 0

ΤτΕ: Υποχώρησε €2,41 δισ. η χρηματοδότηση ελληνικών τραπεζών από ELA

Η χρηματοδότηση των ελληνικών τραπεζών από τον έκτακτο μηχανισμό (ELA) υποχώρησε στα 28,49 δισ. ευρώ στο τέλος Σεπτεμβρίου από τα 30,9 δισ. ευρώ στις αρχές Αυγούστου, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε η Τράπεζα της Ελλάδας.

Η εξάρτηση των ελληνικών τραπεζών από τον πιο ακριβό ELA υποχωρεί σταθερά από τον Ιούνιο του περασμένου έτους, όταν η Ευρωπαϊκ

...
 • 0

Συνάντηση Ελλήνων τραπεζιτών με Τόμσεν και Βελκουλέσκου

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο συνάντηση αντιπροσωπείας της Ελληνικής Ενωσης Τραπεζών (Ν. Καραμούζης (φωτο), Γ. Χαντζηνικολάου, Χρ. Μεγάλου, Αρτ. Θεοδωρίδης και B. Ψάλτης) με τον Π. Τόμσεν και την Ντ. Βελκουλέσκου.

Οι δυο πλευρές, σύμφωνα με πληροφορίες, συζήτησαν για θέματα τραπεζικού τομέα.

Σημειώνεται ότι στις 28 Σεπτεμβρίου ο πρόεδρος της ΕΕΤ, Ν. Καρ

...
 • 0

Citi: Αλμα 7,6% στα κέρδη το τρίτο τρίμηνο

Η Citigroup ανακοίνωσε αύξηση 7,6% στα κέρδη τριμήνου, λόγω μείωσης του κόστους και καλύτερων από των αναμενομένων αποτελεσμάτων στο trading.

H τέταρτη μεγαλύτερη τράπεζα των ΗΠΑ με βάση το ενεργητικό ανέφερε την Πέμπτη ότι τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν στα 4,13 δισ. δολάρια το τρίμηνο που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου, από 3,84 δισ. δολάρια ένα χρόνο νωρίτ

...
 • 0
Subscribe to this RSS feed

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Subscribe to our Newsletter and get the best news every day in your mail!

* Your Email Address:
* Preferred Format:
* Enter the security code shown: