Log in

ΤΡΑΠΕΖΕΣ

EKT: Στα €931 δισ. μειώθηκαν τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια

Oι τράπεζες της ευρωζώνης μείωσαν σημαντικά τον όγκο των μη εξυπηρετούμενων δανείων το τέταρτο τρίμηνο του έτους, με τις ιταλικές και ιρλανδικές τράπεζες να επιτυγχάνουν τις μεγαλύτερες μειώσεις.

Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε την Τρίτη η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια υποχώρησαν στα 931 δισ. ευρώ στο τέλος του 2016 από

...
 • 0

Τράπεζες: Ερχεται νέο κύμα προβλέψεων

Νέο κύμα προβλέψεων, αυτή τη φορά για – τυπικώς- ενήμερα δάνεια, θα υποχρεωθούν να σχηματίζουν από φέτος οι εγχώριες τράπεζες, ως αποτέλεσμα της αλλαγής στα διεθνή λογιστικά πρότυπα, χωρίς να είναι σαφές, ακόμη, το εύρος της επίπτωσης στα εποπτικά τους κεφάλαια.

Από την 1η Ιανουαρίου του 2018, κατόπιν απόφασης της European Banking Authority (EBA) κα

...
 • 0

ΤτΕ: Αμετάβλητη η ζήτηση για δάνεια προς εταιρίες και νοικοκυριά το Q1

Το α΄ τρίμηνο του 2017, τόσο τα κριτήρια χορήγησης δανείων όσο και οι όροι χορήγησης δανείων προς τις μη χρηματοπιστωτικές επιχειρήσεις (ΜΧΕ) παρέμειναν αμετάβλητα σε σχέση με το δ΄ τρίμηνο του 2016, εξέλιξη σύμφωνη με τις προσδοκίες που είχαν διατυπωθεί στην έρευνα του προηγούμενου τριμήνου, επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Τράπεζα της Ελλάδος.  

Επ

...
 • 0

Εξωδικαστικός: Ψήφιση τώρα, αλλαγές πριν την έναρξη ισχύος

Με τις μικρές τροποποιήσεις, που ανακοίνωσε προ ημερών ο υπουργός Οικονομίας, Δ. Παπαδημητρίου, θα ψηφισθεί το νέο πλαίσιο εξωδικαστικής διευθέτησης, ενώ θα διενεργηθούν περαιτέρω αλλαγές, εφόσον κατά την έναρξη ισχύος του νόμου, διαπιστωθούν αρρυθμίες.

Όπως ενημερώθηκαν οι τραπεζίτες, κατά τη χθεσινή συνάντηση με κλιμάκιο κυβερνητικών στελεχών υπό

...
 • 0

Ντεμπούτο το Σεπτέμβριο για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς

Η διενέργεια των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών θα ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο και το υπουργείο Δικαιοσύνης έχει αποστείλει στο υπουργείο Οικονομικών για διαβούλευση την σχετική αλλαγή που απαιτείται στον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, προκειμένου να διευθετηθούν τεχνικές αλλά και ουσιαστικές λεπτομέρειες, όπως ποιος πιστωτής έχει προτεραιότητα (τράπεζες,

...
 • 0

Στήριξη επενδύσεων ζητά ο Δραγασάκης από τις τράπεζες

Ευρύτατη σύσκεψη στελεχών της κυβέρνησης με το Δ.Σ της Ελληνικής Ενωσης Τραπεζών και τους διευθύνοντες συμβούλους των τραπεζών πραγματοποιήθηκε σήμερα.

Όπως γνωστοποιεί η αντιπροεδρία, ο κ. Δραγασάκης κατά την παρέμβαση του, επεσήμανε, ότι η κυβέρνηση παραμένει σταθερή στο στόχο της επίτευξης συνολικής συμφωνίας με τους Θεσμούς σημειώνοντας πως οι

...
 • 0

Τους τραπεζίτες βλέπει ο Γ. Δραγασάκης

Συνάντηση με τους επικεφαλής των τραπεζών θα έχουν σήμερα στις 13.00 ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης και κορυφαία κυβερνητικά στελέχη, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, αντικείμενο της συνάντησης θα είναι η χρηματοδότηση της οικονομίας, αλλά και η αντιμετώπιση του προ

...
 • 0

ΕΤΕ: Αποφάσεις ως τέλη Μαίου για ΑΕΕΓΑ, Ρουμανία και Κύπρο

Έναν μήνα «φωτιά» έχει μπροστά της η Εθνική Τράπεζα καθώς ως τα τέλη Μαίου θα πρέπει να ολοκληρωθεί η ανάδειξη προτιμητέου επενδυτή για την Εθνική Ασφαλιστική και τη ρουμανική θυγατρική της Banca Romaneasca και να ληφθούν οι αποφάσεις για το αν θα δοθεί τώρα η Eθνική Τράπεζα Κύπρου ή θα κηρυχθεί άγονος ο διαγωνισμός.

Μέσα στην επόμενη εβδομάδα αναμέ

...
 • 0

Κακουργηματική δίωξη κατά 22 ατόμων για την υπόθεση της Πανγαία

Κατηγορούμενοι για εμπλοκή στην υπόθεση της ΠΑΝΓΑΙΑ είναι 22 άτομα, μετά από δίωξη που ασκήθηκε από την εισαγγελία διαφθοράς.

Οι εμπλεκόμενοι κατηγορούνται -κατά περίσταση- για απιστία και ηθική αυτουργία σ΄ αυτήν, σε βαθμό κακουργήματος, με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου.

Οι διώξεις αφορούν τις διαδικασίες πώλ

...
 • 0

Alpha Bank: Στην Cepal πακέτο κόκκινων δανείων 500 εκατ. ευρώ

Το πρώτο πακέτο μη εξυπηρετούμενων δανείων ύψους 500 εκατ. ευρώ αναμένεται εντός των επόμενων δύο εβδομάδων να δοθούν από την Alpha Bank στην Cepal Hellas, με στόχο την ενεργή διαχείρισή τους.

Πρόκειται, κυρίως για στεγαστικά και «λίγα» καταναλωτικά δάνεια, με τα πρώτα να μην εξυπηρετούνται από 6 μήνες και πάνω και χρήζουν, σύμφωνα με πηγές της τράπ

...
 • 0

Alpha Bank: Ανω του 5% το ποσοστό της Blackrock

Η Alpha Bank A.E. ανακοίνωσε ότι η BlackRock, Inc., κατόπιν της από 19.4.2017 σχετικής γνωστοποιήσεώς της, κατέχει έµµεσα από την 18.4.2017 δικαιώµατα ψήφου τα οποία αντιστοιχούν σε ισάριθµες κοινές, ονοµαστικές, µετά ψήφου, άυλες µετοχές σε ποσοστό άνω του ορίου του 5% επί του συνόλου των δικαιωµάτων ψήφου της Τραπέζης.

Τα δικαιώµατα ψήφου αναλύοντ

...
 • 0

Εξωδικαστικός: Κίνηση για αποσυμφόρηση των δικαστηρίων

«Μισό βήμα», για την αποφυγή του κινδύνου «μποτιλιαρίσματος» των πολυμελών πρωτοδικείων από υποθέσεις επικύρωσης συμφωνιών αναδιάρθρωσης οφειλών υπερχρεωμένων επιχειρήσεων, προτίθεται να πραγματοποιήσει το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης.

«Ακούγοντας» την ανησυχία της αγοράς ότι υπάρχει άμεσος κίνδυνος να συσσωρευτούν στα πρωτοδικεία χιλιάδες υπο

...
 • 0

Σάλλας: Διαφανείς οι συναλλαγές ακινήτων της Πειραιώς

Για «προσπάθεια στοχοποίησής μου, η οποία είμαι βέβαιος πως δεν θα τελεσφορήσει λόγω της έλλειψης ζημίας της Τράπεζας» μιλά ο γνωστός τραπεζίτης απαντώντας σε δημοσίευμα κυριακάτικης εφημερίδας που κάνει λόγο για άσκηση ποινικής δίωξης κατά του ιδίου και άλλων στελεχών της Τράπεζας Πειραιώς με αφορμή πόρισμα οικονομικού εισαγγελέα για αγοραπωλησίες

...
 • 0

Νέα υπηρεσία υπολογισμού του αφορολόγητου από τη Eurobank

Η Eurobank σχεδίασε μια νέα πρωτοποριακή υπηρεσία υπολογισμού του αφορολόγητου, διαθέσιμη στους πελάτες της μέσω του Eurobank Mobile App και του e-Banking, με την οποία τους παρέχει άμεση και εύκολη ενημέρωση για το χτίσιμο του αφορολόγητου με βάση τις δαπάνες τους.

Ο υπολογιστής αφορολόγητου μετράει το αφορολόγητο που «χτίζει» κάθε πελάτης

• από τ

...
 • 0

Morgan Stanley: Ξεπέρασαν τις προβλέψεις τα κέρδη α’ τριμήνου

Η Morgan Stanley ανακοίνωσε πως τα κέρδη α΄ τριμήνου αυξήθηκαν κατά 70%. Όπως μεταδίδει το MarketWatch, πρόκειται για την τελευταία μεγάλη τράπεζα της Wall Street που δημοσιεύει καλύτερα αποτελέσματα σε σχέση με έναν χρόνο πριν.

Η τράπεζα εμφάνισε κέρδη ύψους 1,93 δισ. δολάρια ή ενός δολάρια ανά μετοχή, έναντι 1,13 δισ. δολαρίων ή 55 cents ανά μετοχ

...
 • 0

Ερχονται καταγγελίες δανείων για… παραδειγματισμό

Επιθετική στρατηγική με καταγγελίες μεσαίων μη εξυπηρετούμενων επιχειρηματικών δανείων εφόσον δεν υπάρχει πρόθεση συνεργασίας από τον επιχειρηματία αναμένεται να ακολουθήσουν το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα οι τράπεζες με στόχο αφενός να περάσουν το μήνυμα ότι «το πάρτι τελείωσε» αφετέρου να καταφέρουν να καλύψουν τις δύσκολες απαιτήσεις του SSM

...
 • 0

Μεγάλου: Προτεραιότητα και μέτρο επιτυχίας οι πελάτες μας

Κάλεσμα για σκληρή δουλειά ώστε η μεγαλύτερη τράπεζα της χώρας να σηματοδοτήσει την ανάκαμψη της οικονομίας συνολικότερα έστειλε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Χρήστος Μεγάλου με επιστολή τους προς τους εργαζόμενους. «Δεν θα επιτρέψω στεγανά, βεντετισμούς και αγκιστρώσεις», γράφει και επισημαίνει ότι πρέπει «να βοηθάμε ό,τι πιο δυναμικό και δημιουργικό

...
 • 0

BofA: Αύξηση 40% στα κέρδη α' τριμήνου

Η Bank of America ανακοίνωσε πως τα κέρδη της αυξήθηκαν το πρώτο τρίμηνο, λόγω της αύξησης των επιτοκίων.

Τα τριμηνιαία κέρδη διαμορφώθηκαν σε 4,86 δισ. δολάρια, από 3,47 δισ. την ίδια περίοδο πέρυσι, καταγράφοντας άνοδο 40%.

Τα κέρδη ανά μετοχή ήταν 41 cents, έναντι εκτιμήσεων των αναλυτών για 35 cents ανά μετοχή.

Τα έσοδα της τράπεζας ανήλθαν σε 22,

...
 • 0

Επιβεβαίωσε τις αξιολογήσεις για Τ. Κύπρου και Ελληνική η Fitch

Ο οίκος αξιολόγησης Fitch επιβεβαίωσε σήμερα την αξιολόγηση Β- για την Τράπεζα Κύπρου και Β για την Ελληνική Τράπεζα, θέτοντας σταθερό outlook.

Οπως αναφέρει ο οίκος, οι αξιολογήσεις των δύο κυπριακών τραπεζών αντανακλούν τα ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα μη εξυπηρετούμενης έκθεσης.

Η ποιότητα των δανείων παραμένει αδύναμη και για τις δύο τράπεζες, με τους

...
 • 0

Χρέος: «Ψαλίδι» στο όφελος από την ανταλλαγή ομολόγων

Με «ψαλιδισμένο» το ποσό των ομολόγων που ανταλλάσσονται και επομένως το όφελος για τη χώρα, ξεκίνησε η εφαρμογή των βραχυχρόνιων μέτρων ανακούφισης χρέους καθώς οι τέσσερις συστημικές τράπεζες προχώρησαν, τον τελευταίο χρόνο, σε πωλήσεις, αθροιστικού ύψους 12,91 δισ. ευρώ.

Όπως είναι γνωστό το Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου 2016 αποφάσισε να διενεργη

...
 • 0

Μικρή πτώση στα κέρδη της Wells Fargo το πρώτο τρίμηνο

H Wells Fargo ανακοίνωσε πτώση 0,6% στα κέρδη τριμήνου, καθώς οι προμήθειες από στεγαστικά δάνεια ήταν μικρότερες και τα κόστη υψηλότερα. 

Η τρίτη μεγαλύτερη τράπεζα των ΗΠΑ με βάση το ενεργητικό, ανέφερε ότι τα καθαρά κέρδη υποχώρησαν στα 5,06 δισ. δολάρια ή 1 δολάριο ανά μετοχή, το πρώτο τρίμηνο που έληξε στις 31 Μαρτίου, από 5,09 δισ. δολάρια ή 9

...
 • 0
Subscribe to this RSS feed

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Subscribe to our Newsletter and get the best news every day in your mail!

* Your Email Address:
* Preferred Format:
* Enter the security code shown: