Log in

ΧΡΗΣΙΜΑ

Τριάντα χρόνια στο Δρομοκαΐτειο. Ένας ψυχίατρος αφηγείται – «Τους ψυχικά ασθενείς δεν τους θέλει κανείς»

Κανείς δεν διστάζει να μιλήσει για το σωματικό νόσημα που έχει ο συγγενής του. Μέχρι που το διαλαλεί. Η τρέλα όμως είναι ταμπού. Αν νοσήσει ψυχικά ο άνθρωπός σου δεν θέλεις να το ξέρει κανείς. Και μερικές φορές τον ξεγράφεις για πάντα. Ο κ. Αστρινάκης είναι ψυχίατρος με το Ψ κεφάλαιο. Τον περιμένουμε στο εσωτερικό ενός ξενώνα πενήντα ατόμων στο Δρο

...
 • 0

Πώς πρέπει να πληρώνεται στο εξής η αποζημίωση απόλυσης

H υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου, υπέγραψε την απόφαση για την υποχρεωτική καταβολή από τους εργοδότες της αποζημίωσης απόλυσης των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα μέσω τραπεζικού λογαριασμού ή λογαριασμού πληρωμών.

Ειδικότερα, σε εφαρμογή του νόμου 4611 που ψηφίστηκε στις 15 Μαΐου 2019 με ευρεία π

...
 • 0

Πάμε σινεμά; Οι ταινίες της εβδομάδας (15-6-2019)

Πληθώρα νέων ταινιών και από αυτή την Πέμπτη στις αίθουσες, με ελάχιστες νέες να ξεχωρίζουν δίπλα σε δύο πολύ καλές επανεκδόσεις

του Γιάννη Ζουμπουλάκη*

«Κολύμπα ή αλλιώς βυθίσου»
(«Le grand bain», Γαλλία, 2018). Δραματική κομεντί του Ζιλ Λελούς.

Να ένα μικρό, αισιόδοξο φιλμ, χωρίς μεγάλες καλλιτεχνικές προσδοκίες αλλά ζεστό και φιλικό, έτοιμο να σου φ

...
 • 0

Κτηματολόγιο. Τι χρειάζεται για τις δηλώσεις ακινήτων από κληρονομιά και χρησικτησία

Η κτηματογράφηση για τη δημιουργία του κτηματολογίου, όπως γνωρίζουν οι πολίτες, έχει επεκταθεί πλέον στο σύνολο σχεδόν της χώρας.

Οι πολίτες καλούνται να υποβάλουν δηλώσεις ιδιοκτησίας, σε περιοχές κυρίως αγροτικές, και στις οποίες, σε αρκετές περιπτώσεις, καθίσταται δύσκολη η συγκέντρωση των απαραίτητων εγγράφων, που πρέπει να υποβληθούν με τη δήλ

...
 • 0

Αυξήσεις στα διόδια της Αττικής οδού – Τι θα πληρώνουμε

Κατά 50 λεπτά μέσα σε έξι μήνες,, θα αυξηθούν τα διόδια στην Αττικη Οδό, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία.  Οι αυξήσεις θα γίνουν σε δύο δόσεις. Η μια θα είναι την 1η Ιουλίου 2019 και η άλλη την 1η ιανουαρίου 2020. Την πρώτη Ιουλίου από 2,80 ευρώ θα πάνε στα 3 ευρώ και την 1η Ιανουαρίου θα πάνε από 3 ευρώ στα 3,30!

Για τα φορτηγά και άλλα μεγαλύτερα οχήμα

...
 • 0

Πότε πληρώνονται οι συντάξεις όλων των ταμείων

Από την Τρίτη 25 Ιουνίου θα ξεκινήσει η πληρωμή για τις συντάξεις του Ιουλίου 2019.

Η διαδικασία της καταβολής των συντάξεων θα ολοκληρωθεί την Τρίτη 2 Ιουλίου.

Αναλυτικά οι ημερομηνίες για τις συντάξεις Ιουλίου ανά Ταμείο:

 • Το Δημόσιο θα καταβάλλει τις συντάξεις στις 27 Ιουνίου 2019 ημέρα Πέμπτη.
 • Το ΙΚΑ θα καταβάλλει τις συντάξεις στις 27 Ιουνίου 2019
...
 • 0

Σταύρος Νιάρχος: Ο χορός των συντριβανιών υπό τους ήχους της Εθνική Λυρικής Σκηνής

Εάν έπρεπε να επιλέξουμε ένα από τα πέντε στοιχεία που συγκροτούν τον κόσμο σύμφωνα με τον Αριστοτέλη, ως το πλέον αντιπροσωπευτικό του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), αυτό δεν θα ήταν άλλο από το νερό.

Με την υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), το υδάτινο στοιχείο του ΚΠΙΣΝ θα εμπλουτιστεί με μία εντυπωσιακή εγκατάστα

...
 • 0

Νέο πρόγραμμα επιδότησης 10.000 ανέργων που θέλουν να ανοίξουν επιχείρηση – Τα ποσά

Πρόγραμμα..ανάσα για 10.000 ανέργους προωθεί το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα ο ΟΑΕΔ. Η νέα δράση, που έχει εγκριθεί από τον το Δ.Σ του Οργανισμού, αφορά ανέργους ηλικίας 18-66 ετών, οι οποίοι θα επιδοτούνται με ποσά τα οποία θα φτάνουν έως και τα 12.000 ευρώ προκειμένου να υλοποιήσουν τα επιχειρηματικά τους σχέδια.

Οι δικαιούχοι του νέου προγράμμ

...
 • 0

Airbnb: Εγχειρίδιο ερωτήσεων και απαντήσεων για πρωτάρηδες και όχι μόνο

Ένα νέο εγχειρίδιο απαντήσεων στα συνηθέστερα ερωτήματα που αφορούν σε φορολογικά θέματα για τη βραχυχρόνια μίσθωση ακινήτων τύπου Airbnb εξέδωσε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.

Ακολουθούν οι απαντήσεις που δίνει η ΑΑΔΕ:

1. Πότε μια μίσθωση ακινήτου θεωρείται ως βραχυχρόνια, στο πλαίσιο της οικονομίας του διαμοιρασμού;

Μισθώσεις ακινήτων που συνάπτ

...
 • 0

Μεγανήσι: Το άγνωστο διαμαντάκι του Ιονίου

Νησί με χαρακτηριστικό σχήμα, απέναντι από τις νοτιοανατολικές ακτές της Λευκάδας, το Μεγανήσι αποτελεί ένα  κρυμμένο-ακόμη- διαμάντι του Ιονίου

Σύμφωνα με τη μυθολογική παράδοση, στο Μεγανήσι κατοικούσαν οι Τάφιοι ή Τηλεβόαι, ναυτικός και πειρατικός λαός. Βασιλιάς τους ήταν ο Ταφίος ή Τάφος, γιος του Ποσειδώνα και της Ιπποθόης. Σύμφωνα με τον Όμηρο

...
 • 0

Προς τις εκλογές, με όλα τα άνθη του κακού της φορολογικής διοίκησης να ανθίζουν (ή, δεν διαβάζεις καλύτερα αθλητικά;)

Είχα απορροφηθεί τελείως στην εφημερίδα με τα αθλητικά. Σταμάτησα να διαβάζω εφημερίδες με πολιτικά από τότε που κατάλαβα πως με θεωρούν τελείως βλάκα και υπερεκτιμούν τις δικές τους πνευματικές δυνατότητες. Επειδή λοιπόν δεκάρα δεν δίνω για το ποια είναι η άποψη του τάδε πολιτικού σχετικά με διάφορα οικονομικά και λοιπά θέματα, δεδομένου ότι όπως

...
 • 0

Διαγνωστικά κέντρα: «Όμηροι» οι ασθενείς – Θα πληρώνουν τις εξετάσεις και θα παίρνουν τα λεφτά από τον ΕΟΠΥΥ , που όμως δεν θα τα δίνει!

Ανοίγουν από αύριο τα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα και εργαστήρια αλλά συνεχίζουν την κινητοποίησή τους με με άλλη μορφή.

Οι ασφαλισμένοι θα πληρώνουν το 85% του κόστους των εξετάσεων και θα καταθέτουν στον ΕΟΠΥΥ τα απαραίτητα δικαιολογητικά προκειμένου να λάβουν τα χρήματά τους πίσω.

Ωστόσο, όπως αποφασίστηκε στη μαραθώνια συνεδρίαση του συντονιστικο

...
 • 0

Οδηγίες ΑΑΔΕ για τη μείωση του φόρου στα μερίσματα

Oδηγίες σχετικά με τη μείωση του συντελεστή φορολογίας και παρακράτησης φόρου μερισμάτων από 15% σε 10% παρέχει με εγκύκλιό της η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.

Το μέτρο ισχύει από την 1 Ιανουαρίου 2019 και το όφελος από τη μείωση για τους μερισματούχους θα φανεί στις φορολογικές δηλώσεις που θα υποβάλουν το 2020.

Σημειώνεται ότι στις περιπτώσεις ε

...
 • 0

Ποιοι μπορούν να βγουν στην σύνταξη μέχρι το τέλος του χρόνου – Τα κριτήρια

“Παράθυρο” προς την συνταξιοδότηση, με μειωμένη ή πλήρη σύνταξη -κατά περίπτωση- έχουν έως το τέλος του χρόνου 18 κατηγορίες ασφαλισμένων, σύμφωνα με ειδικούς στην κοινωνική ασφάλιση και στελέχη των ασφαλιστικών ταμείων.

του Δημήτρη Κωστάκου

Ωστόσο, σύμφωνα με τους ειδικούς, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να προχωρήσουν εγκαίρως στις προπαρασκευαστικού

...
 • 0

Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης ΚΕΑ – Πληρωμή Ιουνίου 2019

Εγκρίθηκε δαπάνη, ύψους 53.247.726 ευρώ,  προκειμένου να χρηματοδοτηθεί ο Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ) για την κάλυψη της δαπάνης καταβολής του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) μηνός Ιουνίου 2019, σύμφωνα με απόφαση της υπουργού Εργασίας, η οποία αναρτήθηκε στη «Διαύγεια»

Η πληρωμή μηνός Ιουνίου 2019 στ

...
 • 0
Subscribe to this RSS feed

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ